You only live once, lick the bowl.

De Crăciun, vreau să fiu copil din nou.

  Posted on   by   1 comment

La fiecare doi ani îmi vine rândul să petrec Crăciunul și Anul Nou departe de copii. Nu e o alegere personală, e una impusă, care vrea să îmi dea și mie și tatălui copiilor mei șansa de a avea sărbători frumoase. Am suferit mult acum doi ani din pricina asta. Îmi simțeam casa pustie și sufletul gol. Atunci am primit în dar blogul. Ca o compensare pentru lipsa fizică a copiilor biologici, am fost cadorisită cu un copil virtual. De care să am grijă, în care să pun suflet și dăruire, care să îmi păstreze toate amintirile prețioase. Blogul a fost acea surpriză a universului care a apărut la momentul potrivit, așa cum se întâmplă mereu în viață. Doamne-Doamne știe mereu să ne ofere minuni și daruri exact în acele clipe de cumpănă când avem mai mare nevoie să credem în ele.

Anul acesta sunt fără copii, din nou. Am făcut însă pace cu mine și ceilalți. Am închis trecutul într-o cutie cu amintiri frumoase și m-am gândit că anul acesta copiii îl vor bucura și se vor bucura de el. Au tot dreptul să se bucure de dragostea noastră , a amândurora. Iar dacă soarta nu le permite să ne aibă pe amândoi deodată, atuncă s-o ajutăm să ne aibă pe amândoi, pe rând. Am avut un an plin de încercări. Și până mai ieri mi se părea că el se încheie cu încercarea finală- ce mă fac cu mine însămi acum că nu am cui să-i port de grijă?!

Pregătind prăjituri, m-am luminat la față. Anut acesta voi fi copil din nou. Anul acesta mă întorc acasă, la părinți, să le fiu eu mângâiere.Anul acesta voi fi privilegiată pentru că eu, spre deosebire de copiii mei , nu îmi împart părinții. Poate o fi melancolia de sărbători vinovată și nu știu voi cum sunteți ar pentru mine anul acesta a fost anul familiei. Al familiei care m-a crescut și m-a ocrotit de toate cele rele și când m-am făcut mare. Anul acesta am conștientizat pentru prima dată cu adevărat că timpul petrecut cu ei nu e nelimitat. Și că mai vreau să adaug multe amintiri în cutiuța cu fericire.

Nu îmi doresc nimic de sărbători pentru mine. Sunt un om împlinit. Am de toate. Vreau doar, atât cât timpul nostru împreună o mai fi să fie, să-i am alături, în sănătate. Să se bucure de copii și nepoți și să aibă sufletul împăcat că noi toți suntem bine.

De Crăciun vă doresc să fiți copii din nou, să aveți cutii pline nu doar cu daruri ci și cu amintiri frumoase. Să avem și aveți parte de tot binele din lume!

Sărbători minunate tuturor!

Vă țuc!

Categories: Blog Bianca Cigan

Author: bianca

1 comment

  1. adrian spune:

    Este posibil ca Dumnezeu, in intelepciunea lui, sa fi considerat necesar ca intensitatea dragostei pe care o porti parintilor si pe care ei la randul lor ti-o poarta sa fie mai mare de sarbatori si de aceea te-a lasat singura cu ei. Cu siguranta ca zambetul fiicei lor, cald, frumos si imbietor, ca si prajiturile de casa aburinde, proaspat scoase din cuptor, le umple inimile de bucurie si le trezesc amintiri care le revigoreaza sufletele. La randul lor, intreaga lor atentie, caldura si iubire se vor revarsa asupra fiicei lor, pe care cu siguranta o pretuiesc si o iubesc si cu care au o relatie frumoasa, date fiind randurile scrise mai sus 🙂

Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *