You only live once, lick the bowl.

Category: Aperitive și rețete de petrecere

Salată de piept de pui cu struguri, măr, țelină și fistic.

Salata aceasta este una dietetică, în ciuda faptului că unul dintre ingrediente este maioneză.
E dulce-acrișoară și îmbină armonios mai multe texturi.
Sunt sigură că vă va fi pe plac și vouă.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Cornulețe cu brânză de burduf

Dacă vă e dor de o gustare cu brânză sau vă place brânza de burduf, această rețetă rapidă vă va încânta.
Sunt fragede și simplu de făcut.
Am folosit rețeta tradițională de aluat de cornulețe a bunicii mele. Ea nu le umplea cu brânză de burduf, ci cu magiun.
Eu, personal, sunt foarte țncântată de rezultat.rit!
Vă țuc!
Spor la bucătă

Salată cu pere, nuci și dressing de muștar și miere

Ce poate fi mai simplu de atât? O slată de toamnă- iarnă dulce-acrișoară. E minunat de simplă și e gata în 5 minute.
O puteți servi și cu gorgonzolla sau brânză cu mucegai.
Spor la sălățit!
Vă țuc!

Salată coleslaw

Salata aceasta merge de minune cu orice friptură sau grătar. O puteți adăuga și la hamburgheri. Eu am preparat-o pentru a acompania un purcel la proțap.
Combinația e nemaipomenită. E o salată crocantă, vibrând de prospețime.
Spor la sălățiț!
Vă țuc!

Sushi cu somon afumat

Azi mi-a fost poftă nebună de sushi. Îl prefer pe cel cu somon afumat și castravete.
Se prepară rapid. E prima mea încercare de a face sushi și e chiar mai simplu decât credeam.
Spor la rulat și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Raci cu sos picant

Bălăceala într-un râu de munte a venit cu o surpriză plăcută. După o ploaie în amonte, șuvoaiele de apă au adus o sumedenie de raci. Racii proaspăt prinși ieri s-au transformat într-o cină delicioasă, festivă. Nu se compară cu cei cumpărați de la supermarket. Carnea e dulce, suculentă. Data viitoare voi încerca varianta prăjită.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Cașcaval pane cu salată de mango și nectarine

Această combinație de arome e nemaipomenită.
Puteți folosi orice fel de cașcaval maturat. Veți savura o asociere încântătoare de arome dulci, picante, sărate.
Sper să vă bucure și pe voi.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Salată de vară cu rodie și dressing de iaurt și zmeură

Salatele sunt ideale pentru zilele de vară. Avem nevoie de prospețime, vitamine, fibre și, bineînțeles, calorii puține.
Aceasta e o saltă fresh, cu un dressing roz, vesel.
Spor la sălățit și să vă fie de bine!

Tartă cu ceapă roșie, brânză de capră și slănină.

Mereu am în frigider aluat de tartă pentru cine rapide și savuroase. Aluatul de tartă e versatil. Se poate umple cu fructe, ciocolată sau cu ingrediente sărate, savuroase.
Se păstrează la rece chiar și o săptămână sau se poate congela.
Această tartă e acompaniamentul ideal pentru o bere rece. Sau berea e complementară tartei?! :D
Savurați-le împreună, oricum!
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Floare de dovleac umplută cu feta și salată de vară.

Au apărut primii dovlecei în grădina mea. Rețeta de azi folosește inflorescențele acestora pentru a le transforma într-o delicatesă culinară de inspirație grecească.
Amestecul de feta,coajă de lămâie, verdețuri și chilli este una proaspătă, light. Am acompaniat acest preparat cu o salată cu un dressing ușăr, de vară, pe bază de iaurt grecesc și zmeură.
Sper să vă fie pe plac!
Spor la bucătărit!
Vă țuc!