You only live once, lick the bowl.

Category: Aperitive și rețete de petrecere

Bruschete cu ton.

Bruschetele cu ton sunt preferatele mele. Vara prefer să prepar multe salate și bruschete, să nu încing bucătăria folosind plita sau cuptorul prea mult.
Se prepară în 10 minute, sunt sănătoase și gustoase. Sunt mereu pe fugă, așa că pentru mine și copii sunt prânzul sau cina ideală.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Salată de pepene roșu, feta și busuioc.

Aceasta e o salată grecească interesantă. Combinația inedită de pepene dulce, feta sărată, ceapă roșie și busuioc au plasat-o printre salatele mele preferate de vară. E foarte răcoritoare și plină de savoare și prospețime.
Conține doar 4 ingrediente și e gata în 5 minute. O puteți servi și cu crutoane de pâine cu semințe sau ciabatta cu măsline.
Important e să o serviți rece.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Ardei umpluți cu feta, măsline și mărar.

Rețeta de ardei umpluți cu feta e una clasică. Aveți nevoie de ingrediente puține, care se îmbină armonios.
Puteți adăuga, după plac, măsline negre sau, înlocui ardeiul galben cu cel roșu.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Salată cu conopidă pane și sos curry

Conopida pane e printre preferatele mele. Săptămâna trecută încercase o rețetă de curry cu conopidă dintr-o carte de bucate. A fost un fiasco. Azi am încercat să adaptez aromele indiene din rețetă la o salaată lejeră de vară. De data asta am zâmbit mulțumită.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Bruschete cu avocado și căpșune

Guacamole e un aperitiv delicios. Bruschetele acestea sunt înnobilate cu o variantă lejeră, dulceagă, de vară, a acestui preparat mexican.
Sper să vă placă și vouă. Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Salată cu piept de pui, busuioc, căpșune și feta

Dacă v-a rămas o bucată de piept de pui de la friptura de duminică sau nu știți ce să preparați cu pieptul de pui la grătar, care uneori e fad, puteți încerca această rețetă de salată de vară. Feta, busuioc, reducție balsamică și căpșune dulci- sunt un bol de veselie și sănătate. Combinația inedită va fi garantat pe placul vostru.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Piept de pu cu piure de cartof dulce și rozmarin

Combinația de pui, piure de cartof dulce, oțet balsamic și căpșune e minunată. E un prânz sau cină lejeră, de vară.
Aromele dulci se îmbină aronios cu aciditatea reducției balsamice.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Salată cu somon afumat și cartofi noi.

Salata aceasta e perfectă servită într-o zi caldă de vară. E fresh , lejeră, dietetică. Combinația clască de mărar și somon fume se potrivește de minune cu cartofii noi.
Nu cred că mai e nevoie de altă descriere, vă las să vă convingeți singuri.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Ciuperci pane cu sos cu brânză cottage.

Am mai mulți prieteni vegetarieni care mă îndeamnă și inspiră să mă hrănesc sănătos. Deși sunt o carnivoră, ciupercile acestea mă dau gata la orice oră. Se potrivesc de minune și cu sos tartar. Însă am pregătit o variantă mai sănătoasă și gustoasă de sos, pe bază de brânză cottage și iaurt grecesc.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Camembert în crustă cu lămâie și pătrunjel și salată de mango .

Camembert-ul pane se asociazî, de regulă, cu gemul de afine. Eu l-am acompaniat cu o salată fresh de mango, baby spinach și ceapă verde.
Crusta cu pătrunjel verde și coajă de lămâie se potrivește de minune cu toată combinație.

1 2 3 4 5 7