You only live once, lick the bowl.

Category: Aperitive și rețete de petrecere

Pachețele de primăvară sănătoase

Pachețelele de primăvară în această variantă sunt fresh, ușoare și dietetice. Nu necesită gătire. Puteți adăuga frunze de coriandru și salată verde dacă nu agreați ruccola, și semințe de susan.

Salată cu ton pe pâine prăjită.

O salată ideală pentru o cină light, rapidă. E gata cât ai zice pește. :D

Ouă Valentin

Le-am numit ouă Valentin. Sunt împerecheate. Sunt ca un cuplu de îndrăgostiți. Sunt onctuoase dar și pasionale de la chilli. Plus că nu vă umpleți de miros de prăjeală, doamnelor. E micul dejun ideal pentru dimineața de Sf. Valentin :D

Salată de ton și crudități

O salată rapidă, ușoară, cu ton, crudități și dressing de iaurt .

Salată de cartofi și somon afumat.

O salată potrivită pentru masa de Anul Nou și nu numai . Cantitățile sunt pentru 4 persoane, dacă e singurul aperitiv pe care îl veți servi. Exceptând frunzele de salată, puteți amesteca toate ingredientele, cu cât stau mai mult acompaniate ( nici salatei nu îi place singurătatea ), cu atât e mai savuroasă. Se prepară rapid. Folosiți maioneză de casă, bineînțeles.
Enjoy :D

Quiche de Crăciun

Ador tartele și quiche-ul acesta e o soluție minunată de sărbători. Mereu rămân bucăți de cârnați sau brânzeturi pe platoul festiv cu care nu știm ce să facem. Ori se usucă, ori nu mai au același aspect, oxidându-se.
Puteți înlocui gorgonzola cu cașcaval, mozarella sau brânză cu mucegai. Cu cât mai "puturoasă", cum spune fiica mea, e brânza, cu atât mai delicioasă e combinația cu carne afumată gen cârnați sau bacon.
Această rețetă e ușor de făcut și arată foarte festiv.
Sper să că placă.

Curcan cu lămâie, usturoi și rozmarin

Curcanul acesta e o desfătare pentru simțuri. Dacă îți va rămâne pe a doua zi din el, fă un sandwich delicios cu muștar, salată, puțin sos remoulade și murături. Sau salată boeuf. Sau salată Cezar. Sau, mă rog, sunt multe variante :D

Platou cu brânzeturi

Un platou de care poate încorona o cină în familie. Sau, alături de un vin alb bun, bucăți de pere, struguri și nuci, poate seduce servit la o cină romantică. Vă las pe voi să decideți.

Cotlet de porc in crusta de branza de burduf piper verde si rozmarin cu sos de gutui si mure.

Cotlet de porc în crustă de brânză burduf, piper verde și rozmarin acompaniată de piure de gutui și mure.
E o combinație picantă, dulce- acrișoară. O cană de vin fiert și am ajuns în rai.
M-am gândit să experimentez puțin, mă plictisisem de eterna friptură.
De cele mai multe ori improvizez în bucătărie, și mă bucur că am încercat combinația aceasta.
E o rețetă cu care vă puteți impresiona oaspeții sau răsfăța familia. Plus că, de cele mai multe ori, marea dilemă a unei doamne cochete este următoarea: ne coafăm pentru un eveniment mai special si nu vrem să mirosim de parcă am fi gătit toată ziua. Ei bine, această e numai bună- rafinată, rapidă, vă puteți relaxa și bucura de oaspeți ;)

1 5 6 7