You only live once, lick the bowl.

Category: De post

Vinete prăjite cu pesto de leurdă și tofu.

Iubesc usturoiul. Îl consum cu drag atât crud, cât și gătit. Iar leurda e un înlocuitor excelent în orice mâncare în care doresc să folosesc aroma usturoiului. E ca și cum aș invita pădurea în farfurie. Rețeta e una vegană. E ideală în dietă sau în zilele de post.
Dacă gustul leurdei vi se pare prea pregnant, înlocuiți jumătate din cantitatea de leurdă cu spanac.

Salată cu zmeură, caise, agrișe, migdale și rozmarin.

Azi am preparat o salată de sezon, încărcată cu toată energia razelor soarelui. Am folosit fructe din grădină, respectiv caise, zmeură și agrișe.
I-am dat iuțeală cu chilli, aciditate cu zeamă de lămâie, note telurice cu rozmarin.
A fost acompaniamentul colorat, vesel și savuros al unui minut banal, care de altfel e destul de fad, al cașcavaluilui pane.
O puteți îmbogăți cu brânză cu mucegai, nuci sau chiar bacon prăjit crocant. Puteți chiar pregăti caisele la grill dacă doriți.
E o salată dietetică, rapidă și savuroasă.

Salată de piersici și ghimbir.

Salată cu sparanghel, ton și fasole

E sezonul sparanghelului. Am profitat de faptul că am găsit la piață sparanghel proaspăt, minunat de verde.
Am decis să fac o adaptare a salatei Nicoise, combinând sparanghelul cu fasole albă, ceapă roșie, capere și ouă fierte tari.
E o salată simplă, cu puține ingrediente, dietetică și plină de prospețime.
Puteți folosi și alte plante aromatice. Se potrivește foarte bine atât tarhonul cât și mărarul.
Puteți folosi oțet de vin roșu, dacă vă place, sau maioneză dacă doriți să o faceți mai cremoasă.
Sper să fie și pe gustul vostru și să o încercați degrabă.

Salată de varză altfel

Nu ești varză dacă îți place varza. E bogată în vitamina C. Am adîugat și alte ingrediente crunchy și merișoare pentru a-i da o notă dulce-acrișoară. Am acrit-o și cu lămâie, pentru a evita oțetul și pentru a o face mai aromată.
E colorată, veselă, plină de vitamine.

Pastă de macrou.

Dacă vă rămâne pește gătit la cuptor sau aveți o conservă de pește, această rețetă e calea rapidă spre o cină rapidă, dietetică și sănătoasă.

Salată cu pere, nuci și dressing de muștar și miere

Ce poate fi mai simplu de atât? O slată de toamnă- iarnă dulce-acrișoară. E minunat de simplă și e gata în 5 minute.
O puteți servi și cu gorgonzolla sau brânză cu mucegai.
Spor la sălățit!
Vă țuc!

Sushi cu somon afumat

Azi mi-a fost poftă nebună de sushi. Îl prefer pe cel cu somon afumat și castravete.
Se prepară rapid. E prima mea încercare de a face sushi și e chiar mai simplu decât credeam.
Spor la rulat și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Chifle cu susan

Sunt dependentă de pâine. La orice altceva pot renunța, dar la pâine nu. Chiflele acestea sunt fragede, pufoase și dispar de pe masă rapid. Ador ritualul frământării. Mă destresează fantastic.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Bruschete cu ton.

Bruschetele cu ton sunt preferatele mele. Vara prefer să prepar multe salate și bruschete, să nu încing bucătăria folosind plita sau cuptorul prea mult.
Se prepară în 10 minute, sunt sănătoase și gustoase. Sunt mereu pe fugă, așa că pentru mine și copii sunt prânzul sau cina ideală.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!