You only live once, lick the bowl.

Category: De post

Bruschete cu avocado și căpșune

Guacamole e un aperitiv delicios. Bruschetele acestea sunt înnobilate cu o variantă lejeră, dulceagă, de vară, a acestui preparat mexican.
Sper să vă placă și vouă. Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Ciuperci pane cu sos cu brânză cottage.

Am mai mulți prieteni vegetarieni care mă îndeamnă și inspiră să mă hrănesc sănătos. Deși sunt o carnivoră, ciupercile acestea mă dau gata la orice oră. Se potrivesc de minune și cu sos tartar. Însă am pregătit o variantă mai sănătoasă și gustoasă de sos, pe bază de brânză cottage și iaurt grecesc.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Legume în stil asiatic cu omletă picantă.

Ador bucătăria asiatică. Îmi plac în special preparatele dulci-acrișoare și, dacă se poate, picante.
Rețeta de față este una vegetariană. E foarte aromată și revigorantă. Am preparat și o omletă picantă cu coriandru pentru a o întregi.
Sper să vă surâdă ideea de a o pregăti. Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Chutney cu rubarbă, praz, ceapă roșie și chilli

Chutney e un acompaniament minunat pentru orice preparat la grătar sau pentru brânzeturi. În bucătăria asiatică și în special în rețetele de inspirație indiană, e ridicat la rang înalt, precum la noi zacusca.
Îmi place combinația iute- dulce-acrișoară.
Cel de față e cu rubarbă și are o culoare rubinie minunată.

Ciuperci umplute cu gorgonzolla și legume

Rețetele dietetice sunt oricând binevenite. Ingrediente puține, arome variate, miresme îmbietoare. Dieta nu trebuie să fie una fadă, lipsită de culoare sau gust. Aceast preparat îl puteți prepara și în varianta de post sau vegană, eliminând pur și simplu gorgonzolla.
Sunt foarte aromate și ușor de preparat. Cuptorul face aproape toată treaba.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Prăjitură smart cu mere și alune

Nu știu cum se face însă toate conversațiile mele la cafea ajung inevitabil la gastronomie. Și mă bucur să constat că numărul prietenilor mei pasionați de bucătărit crește. Rețeta de azi e o adaptare a unei rețete moldovenești, descrisă ieri la o cafea. Puteți să o preparați și cu nucă măcinată în loc de alune.
Este extraordinar de simplă. Am denumit-o smart deoarece aproape se prepară singură. Nu are ouă iar untul poate fi înlocuit cu margarina în zilele de post.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Salată de păpădie

Uneori e nevoie de o cură de detoxifiere. Salata aceasta din frunze de păpădie este o bombă de vitamine și minerale. Nu vă lăsați speriați de gustul amărui al frunzelor, el va fi armonizat cu dulceața dressingului. Semințele vor fi un plus de textură și gust.
Sper să vă placă. Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Spaghetti olio, aglio orsino & peperoncino

Sunt o mare macaronară. Această rețetă e adaptarea rețetei clasice oglio, aglio e peperoncino. Întrucât mai aveam leurdă proaspătă, am hotărât să înlocuiesc usturoiul și să adaug lămâie pentru un plus de prospețime.
E simplu de pregătit și e gata în 10 minute.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Spaghetti cu ceapă caramelizată și chilli

Azi am trebăluit toată ziua prin casă și cum nu am avut timp de gătit, am încropit o cină de post care e gata în maximum 10 minute. Am folosit ingrediente puține și simple. E o cină săracă în calorii, o cină studențească aș putea spune. :D
Sună ciudat, poate, să asociezi ceapa roșie cu pastele, dar sosul e unul dulceag, lejer și picant, în același timp.
Am văzut ceva similar într-un film și m-a inspirat. Rezultatul e unul care pe mine mă încântă.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Tartă Quill cu legume

Am folosit tehnica quilling pentru realizarea unor obiecte artizanale din fâșii de hârtie. Azi mi-a venit ideea realizării unei tarte multicolore folosind legume și această tehnică. Baza tartei este un aluat de foitaj.
Tarta este de post, este foarte aspectuoasă, e ideală pentru o masă festivă sau un prânz vegan de duminică.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!