You only live once, lick the bowl.

Category: De post

Supă- cremă de broccoli. (de post)

Pachețele de primăvară

Această variantă de pachețele de primăvară sunt mai sănătoase decât rețeta prăjită în baie de ulei, tradițională.
Se pregătesc la cuptor. Sunt gata în 30 de minute. Se servesc cu sos de soia sau sos hoysin.
Sunt foarte aromate. Le puteți pregăti ca aperitiv sau cină lejeră.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Ciuperci aromate cu couscous

Ciupercile sunt un minunat înlocuitor pentru carne. Rețeta aceasta este de post, conține puține grăsimi și e foarte aromată.
Am vrut să mă ducă cu gândul puțin la Maroc. De aceea, am combinat couscousul cu tocănița de ciuperci.
Suntem obișnuiți să folosim cimbrișor și pătrunjel cu ciuperci. Iată o combinație inedită, care va scoate ingredientele din anonimat.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Ratatouille ( de post)

Ratatouille e o rețetă originară din Provence. Rețeta originală include legume prăjite în ulei, cu un sos de tomate. Eu am ales să prepar o variantă mai sănătoasă, cu legume la cuptor. Am redus, astfel, cantitatea
de ulei necesară.
E o rețetă delicios de simplă, de post. Sper să vă placă.
Spor la bucătărit și să să fie de bine!
Vă țuc!

Penne de primăvară (de post)

Nu am azi timp de gătit decât 10 minute. Deci, paste vor fi! Am ales să prepar o rețetă de paste cu tot felul de bunătăți. Atenție la sare, nu adăugați la sos decât după ce e gata, eventual dacă considerați că e necesar. Rețeta conține capere și măsline verzi. Ambele fiind sărate, nu cred că necesită sare suplimentară. E o rețetă picantă, lejeră, de post.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Pâine de mălai

Le vorbisem elevilor mei despre intenția mea de a reviteliza vechi rețete tradiționale specifice zonei sătmarului. Am primit minunate chischineuri oșenești și blide înflorate care mă înveselesc instantaneu. Am primit, de asemenea, mai multe rețete oșenești de pâine de mălai. Le-am testat.Rețeta de bază, tradițională, care a fost o reușiă pentru mine,conține doar făină de mălai, drojdie, ulei și sare. Eu am făcut-o mai pe gustul meu, mai aromată. Dacă nu vă place prazul sau nu vă plac rețetele picante, eliminați respectivele ingrediente din rețetă.
Mulțumesc pentru sprijinul vostru, copii!
Spor la bucătărit li să vă fie de bine!
Vă țuc!

Budincă de cornuri cu mac și sos de vanilie (de post)

Fiica mea mereu aduce acasă cornurile de la școală. Nu le arunc. Ele se metamorfozează fie în pesmet, fie în această budincă delicioasă.
Budinca de cornuri cu mac și sos de vanilie își are originea în gastronomia maghiară. Se numește makos guba.
Rețeta originală este de dulce, conținând unt, ouă și lapte. Am adaptat rețeta pentru a putea f consumată la desert în perioada postului.

Tabbouleh cu dovlecei și vinete prăjite ( de post)

Această rețetă e de post.Tabbouleh este o salată specifică lumii arabe. Se prepară din grâu bulgur, însă e la fel de delicioasă și cu couscous marocan.
E ușoară, acrișoară și e cu atât mai bună cu cât conține mai mult pătrunjel.
Dovleceii prăjiți sunt și ei dietetici, în ciuda modului de preparare. Puteți să preparați și vinete identic dovleceilor.
Combinația este una savuroasă.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Dhal – supă indiană de linte. (de post)

Dhal este o supă indiană de linte cu aromă intensă. Dacă nu vă place mâncarea condimentată, atunci nu e pentru voi. Este o supă de post. Dacă reduceți cantitatea de apă din rețetă și înmuiați lintea înainte, puteți să o serviți ca garnitură.
Eu am preferat să mixez supa, am transformat-o într-o supă- cremă.
Nu am introdus chilli în supă, l-am servit lângă farfurie, pentru a putea fi consumată și de copii.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Tăiței chinezești cu legume în sos dulce-acrișor (de post)

Această rețetă e gata în 20 de minute. E picantă, de post, sățioasă dar light și sănătoasă. Dacă vă plac gusturile picante, cu siguranță o veți savura. Puteți adăuga arahide prăjite, pentru un plus de textură.
Poate fi preparată și cu piept de pui. Atunci însă asezonați și pieptul de pui cu sare, piper și 5 spice și pregătiți-l la grătar. Tăiați, apoi, fâșii de piept de pui și amestecați-le în sosul cu tăiței.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!