You only live once, lick the bowl.

Category: De post

Plăcinte codrenești

Plăcintele bunicii mele din Babța sunt nemaipomenite. Se fac din aluat nedospit, nu se coc în baie de ulei, așa că nu am (prea multe) mustrări de conștiință mâncându-le. Sunt nemaipomenite cu brânză de vaci și smântână, de dulce, sau cu varză murată sau cartofi , de post.
Când eram copil îmi plăceau și cele cu silvoiță (magiun de prune). Mai ales a doua zi :D
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Supă- cremă de păstârnac cu chipsuri de parmezan

Această supă-cremă este de post. (fără parmezan) E dulce, sățioasă, sănătoasă. E dietetică și ideală pentru o cură de bunăstare.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Sarmale cu păsat și ciuperci

Sarmalele cu păsat sunt o alternativă de post, vegană la sarmalele tradiționale. Sunt delicioase. Le prefer celor cu carne deoarece sunt mult mai sănătoase. Sunt o alternativă și pentru și pentru dieta hipoglicemică sau hipocalorică.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Supă-cremă cu praz

Azi am gătit bucate de post. Supa-cremă cu praz e sănătoasă și ușor de pregătit. Mărarul o face și mai aromată.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Salată cu fenicul, avocado și rodie.

Salata aceasta e o bombă de vitamine. E fresh, crocantă, aromată. Feniculul are proprietăți antiinflamatoare, rodia, ceapa roșie și pătrunjelul sunt bogate în vitamina C. Avocado are acizi grași esențiali și previne bolile cardiovasculare. După un weekend în care cu sigurantă v-ați răsfățat cu mese îmbelșugate, o astfel de salată e inevenită pentru a revigora organismul. E minunată pentru pachețelul de prânz, servită ca atare sau alături de un grătar de piept de pui.
Spor la bucătărit! Vă țuc!

Guacamole

Bruschete cu ton, roșii cherry și chilli

Bruschetele de orice fel se pregătesc rapid și sunt o gustare sau o cină rapidă și light.
Mereu am ton în debara. Îl folosesc la bruschete, paste sau salate. E sărac în calorii și constituie un ingredient destul de economic. Când nu am timp sau chef să gătesc mult, încropesc câteva bruschete și am terminat treaba în 10 minute.

Pâine integrală

Pâinea noastră cea de toate zilele...Nu pot renunța la pâine. Ar fi un chin pentru mine să fiu privată de plăcerea de a mânca o felie de pâine bună cu orice, de fapt. Ador pâinea prăjită și mai ales pâinea cu semințe sau integrală. Îmi place și ciabatta sau bagheta. De fapt, aleg pâinea în funcție de felul de mâncare pe care îl va acompania. Pâinea integrală nu ar trebui evitată nici la dietă. Are fibre și, consumată cu moderație, nu îngrașă. Pentru bruschete folosesc mereu baghetă. Pentru sandwichuri folosesc ciabatta sau pâine integrală. E mult mai ușor să cuperi pâine decât să o prepari. De fapt,, după părerea mea, să găsești o pâine integralp care a văzut făină integrală sau neagră e o provocare. Se folosesc mulți coloranți, există un singur loc în oraș de unde cumpăr pâine. Dacă am timp,prefer să îmi fac singură pâine de casă. E nemaipomenită și e un ritual care te calmează.Pâinea făcută în aparatul pentru pâine e varianta cea mai ușoară. Introduci ingredientele, îl setezi, și pleci de acasă. Pe când te întorci acasă, e un miros înnebunitor. Am un astfel de gadget. Prefer să îl folosesc mai mult la frământatul și dospirea aluatului. Nu îmi place să coc însă pâinea în el, deoarece nu are crustă crocantă. Așa că o coc în cuptor. Pâinea din această rețetă e inspirată de o rețetă din cărticica de rețete a aparatului.

Humus

Humusul e o minunăție din năut, bogat în oligoeemente, fibre și cu gust care te duce cu gândul la fasolea bătută. Se poate consuma răcit bine, cu ulei de măsline, un praf de boia sau chimen. E versatil, merge bine cu grătare, în lipii cu legume sau pur și simplu cu crudități. Nu ar trebui să îți lipsească din frigider.Poți să îți faci un pachețel la serviciu cu humus și crudități sau sandwich din pâine integrală, crudități ( morcovi, castraveți, ardei, frunze de salată verde, pătrunjel verde ) și humus.
E minunat dacă ești la dietă deoarece reglează apetitul.