You only live once, lick the bowl.

Category: Deserturi

Brownie cu zmeură, chilli și lime

Ador combinațiile de arome dulci-acrișoare și picante. Dacă tot e să ne lăsăm pradă unor ispite dulci, de ce să nu preparăm un brownie picant, dulce-acrișor?!
Lime îi conferă prospețime. Asocierea dintre ciocolată neagră și zmeură, chilli și lime e surprinzător de gustoasă.
Sunt mare fan chilli. E numai bun întărirea sistemului imunitar și pentru stimularea metabolismului.
Așa că puteți mânca o prăjitură ca aceasta, cu gust intens de ciocolată, cu zahăr puțin dar cu arome încântătoare, fără remușcări.
Spor la prăjiturit!
Vă țuc!

Chec cu griș, lămâie și afine

Mi-a fost dor de un chec dens, însiropat, cu aromă de lămâie.
Această rețetă e simplă de tot.
Nu trebuie să faceți altceva decât să amestecați ingredientele și să așteptați răbdători până se coace și răcește.
Are gust intens de lămâie. Puteți echilibra gusturile servindu-l cu iaurt grecesc sau înghețată de vanilie și un plus de afine.

Fudge brownies

Brownie e un desert tipic american. Fudge brownie este ocombinație între ciocolată de casă și brownie.
Prăjiturile au un guns intens de ciocolată, nu sunt foarte dulci. Sunt minunate alături de o cană cu lapte, iaurt grecesc sau înghețată de vanilie.
Bucățile de ciocolată și alunele îi conferă o textură aparte.
Spor la prăjiturit!

Frigănele dulci

Frigănelele sunt micul dejun al copilăriei mele. Bunica ni le pregătea alături de lapte cu cicoare.
Varianta aceasta e una americană. E dulce, servită cu sirop de arțar și fructe de pădure.
E un răsfăț minunat pentru o zi mohorâtă în care să stai cuibărită în casă.
E un brunch ideal pentru un weekend în pijamale.

Tort cu fructe confiate și whiskey

Dacă vă plac deserturile cu alcool și fructe uscate, acesta e o propunere nemaipomenit de delicioasă.
Sunt arome diverse care, combinate , se armonizează plăcut. E un tort potrivit sărbătorilor de iarnă.
E dens, parfumat, dulce.
Pentru a tăia din dulceața fructelor, îl puteți servi cu frișcă neîndulcită, înghețată de vanilie sau iaurt grecesc.

Cheesecake cu aromă de portocale și ciocolată neagră

Cheesecake e un desert pe care toată familia îl iubește. Această variantă cu arome de portocale și ciocolată are ceva din spiritul sărbătorilor de iarnă.
E înmiresmat, cremos, lejer.
Dacă nu sunteți fani ciocolată neagră, eliminați-o din rețetă. Sau înlocuiți-o cu ciocolată albă.
Se prepară rapid, nu necesită mari abilități gastronomice. E un desert în doi timpi și trei mișcări. Însă rezultatul e spectaculos.
Aspectul e pe măsura gustului și viceversa.
Spor la prăjiturit!
Vă țuc!

Tartă cu banane, vanilie și mascarpone (fără coacere)

Dacă vă e poftă de un desert simplu, fără coacere, iată o rețetă de tartă cremoasă și ușor de preparat.
Mereu am budincă de vanilie în casă. Nemaivorbind de banane. Combinația babane- scorțișoară- vanilie e încântătoare. Cel puțin pentru mine e.
E un desert potrivit atât pentru zilele de vară cât și pentru vremuri mai friguroase.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Brownie nutella cheesecake

Combinația de cheesecake și brownie e una delicioasă.
Nu e un desert foarte dulce, însă e sățios și savuros.
E fin, cremos, decadent.
Se potrivește de minune cu o cană de ciocolată caldă.
Puteți folosi și brânză de vaci simplă, însă rezultatul nu e la fel de cremos.
Spor la prăjiturit!
Vă țuc!

Prăjitură rapidă cu iaurt și caise

Această prăjitură rapidă are la bază o rețetă de brioșă.
E pufoasă, fructată, acrișoară, numai bună pe o zi toridă de vară.
Nu necesită tehnici elaborate de patiserie. Nu trebuie decât să incorporați ingredientele prăjiturii, până obțineți un amestec omogen.
Dacă amestecați îndelung, prăjitura va fi grea și indigestă.
Puteți folosi mere, piersici, pere, afine sau prune pentru a înlocui caisele.
Spor la prăjiturit!

Prăjitură cu nuci macadamia, caise, lavandă și cognac

Prăjitura aceasta se bucură de prospețimea caiselor de sezon. O puteți prepara și în afara sezonului acestor fructe, înlocuind cantitatea de caise și zahăr cu un borcan de gem de caise.
Caisele nu necesită nici o preparare termică, se vor înmuia în timpul coacerii.
Prăjitura e parfumată de cognac și lavandă. E un desert acrișor, cu conținut redus de zahăr.
Texturile diferite, de la crocant la cremos, o fac atât de delicioasă.
În tot procesul de prăjitureală durează mai mult să aștepți răcirea aluatului și coacerea decât pregătirea în sine. Efort minim, satisfacții maxime!
Sper să vă faceți timp să o preparați.
Vă țuc!

1 2 3 10