You only live once, lick the bowl.

Category: Deserturi

Papanași prăjiți

O colegă de serviciu mi-a cerut o rețetă bună de papanași prăjiți. Iată o rețetă simplă, rapidă, cu rezultate delicioase.
Aveți nevoie de 30 de minute pentru a pregăti acest desert decadent.
Sunt mai buni decât orice alți papanași din comerț.
Sunt proaspăt preparați și sunt soluția ideală pentru folosirea brânzei de vaci la gătit chiar și atunci când e puțin acrită.
Sunt pufoși, gustoși, ce mai, un deliciu!
I-am servit cu gem de căpșune și iaurt grecesc.

Chec cu zucchini, floare de dovleac, zmeură și lămâie.

Cine zice că nu oți folosi legume la deserturi se înșeală amarnic.
Dacă aveți un zucchini mic, puteți prepara un chec delicios, aromat, zemos. E o modalitate excelentă de a păcăli copiii să mănânce legume.
Aveți nevoie și de 3 flori de dovleac sau zucchini, care vor îmbogăți paleta coloristică și vor rafina checul.Se vor topi prin coacere.
Mai aveți nevoie de o cană de zmeură, pentru o doză de roz optimist și o lămâie care să le lege pe toate.
E un chec parfumat, ispititor, care va dispărea de pe farfurii în câteva minute.

Tartă cobbler cu cireșe și smântână.

Cobbler pie e o plăcintă cu boțuri de cocă presărate deasupra unui strat de fructe.
Cele mai populare sunt cele de cireșe, de piersici și de căpșune.
Crusta tartei nu este crocantă și tare, ci fragedă și ușor de servit cu lingurița.
Aroma dulce-acrișoară a cireșelor se îmbină armonios cu cea citrică a lămâiei.
Se servește fie fierbinte cu înghețată, fie rece cu iaurt grecesc.

Chec cu iaurt și vișine

Fie că aveți vișine proaspete, conservate sau congelate, acest chec e la fel de gustos.
În cazul în care folosiți vișine conservate, reduceți cantitatea de zahăr din chec la 150 g. E un chec dens, umed, aromat.
Îl puteți servi rece, cu zahăr pudră sau cald, alături de o înghețată de vanilie sau lămâie.

Orez în lapte cu sos de căpșune și rubarbă

Acesta e un desert rapid, cremos, preferat atât de adulți cât și de copii.
E dulce-acrișor, fructat.
Rubarba și căpșunele sunt o împerechere potrivită. Vanilia, scorțișoara și lămâia complementează aromele fructelor.
Se servește atât cald, cât și rece.

Tartă grilaj cu rubarbă și căpșune

Combinația rubarbă, căpșune și lămâie e una clasică.
Rubarba e acrișoară, căpșunele sunt dulci iar lămâia oferă prospețime suplimentară, echilibrând aromele.
E o tartă ușor de preparat, fructată, care se potrivește de minune cu înghețată de vanilie, dacă o serviți caldă.

Trifle cu căpșune și cremă de mascarpone și lime.

Desertul acesta este rapid, răcoros, proaspăt. Combinația dintre căpșune, cremă de mascarpone, lime și scorțișoară este încăntătoare.
Desogur, prezentarea contează și ea. Am ales să folosesc un bol transparent. Puteți folosi cupe individuale pentru a prepara mini deserturi după același tipar.
Dacă vă displace scorțișoara, folosiți biscuiți digestivi simpli sau biscuiți simpli.
Puteți adăuga mai multă mentă, chiar și în cremă.
Rezultatul e unul delicios, fără cuptor.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Tort de clătite cu cremă de brânză și fructe de pădure

Clătite americane, sirop de arțar și cremă de brânză cu fructe de pădure. V-am trezit interesul?
Combinația aceasta a rezultat într-un tort delicios.
Aspectul e acela al unui tort, gustul e lejer.
Are un gust dulce-acrișor. Nu am folosit mult zahăr, mie personal plăcându-mi dulciurile mai puțin dulci.
Puteți adăuga mai multă miere dacă doriți la cremă.
Totul e gata în 40 de minute.
Spor la prăjturit!

Chec însiropat cu lămâie și mac.

Acest chec aromat și însiropat este acompaniamentul excelent al unei căni de ceai. Dacă doriți să îl folosiți ca blat de tort, dublați cantitățile și foloșiți o tavă de copt rectangulară.
E dulce,acrișor, aromat, însiropat și fin. Ți se topește în gură.
E nemaipomenit ca desert de vară alături de o cupă de înghețată de vanilie, sau iarna, cu o cană de ceai de lavandă.
Spor la prăjiturit!
Vă țuc!

Mini churros cu ciocolată

Churros sunt un desert mexican delicios. Aluatul de churros e unaluat opărit. Forma acestui desert e, în mod tradițional, aceea de bastonașe asemănătoare cu biscuiții dați prin mașinî. Eu am ales să le dau forma de biluțe.
I-am servit cu un sos delicios de ciocolată.