You only live once, lick the bowl.

Category: Dietetice

Salată asiatică cu pui în 10 minute.

Dacă vă e poftă de o salată proaspătă, crocantă, cu arome asiatice, această rețetă e pentru voi.
E dietetică, se prepară rapid și are arome primăvăratice.
E o rețetă sănătoasă de weekend, care vă va energiza și vă va face dieta o experiență mai plăcută.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Somon în stil asiatic

Dacă vă plac mâncarea asiatică și peștele deopotrivă, vă recomand această rețetă.
Se pregătește în 30 de minute, e sănătoasă și foarte aromată.
E ușor de gătit și pentru cei ce sunt novice în ale bucătăriei.
E un prânz sau o cină rapidă, pentru orice anotimp.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Salată cu zmeură, caise, agrișe, migdale și rozmarin.

Azi am preparat o salată de sezon, încărcată cu toată energia razelor soarelui. Am folosit fructe din grădină, respectiv caise, zmeură și agrișe.
I-am dat iuțeală cu chilli, aciditate cu zeamă de lămâie, note telurice cu rozmarin.
A fost acompaniamentul colorat, vesel și savuros al unui minut banal, care de altfel e destul de fad, al cașcavaluilui pane.
O puteți îmbogăți cu brânză cu mucegai, nuci sau chiar bacon prăjit crocant. Puteți chiar pregăti caisele la grill dacă doriți.
E o salată dietetică, rapidă și savuroasă.

Pui presto pesto

Ador aroma busuiocului. L-aș folosi în orice rețetă,dacă ar fi după mine. Pieptul de pui la grătar poate fi plictisitor. Mai ales atunci când ești la dietă.
Vă propun o rețetă delicioasă, pentru un iept de pui suculent.
Pui pesto presto e denumirea pe care am dat-o acestei rețete. De ce? Deoarece e gata presto și e cu pesto, evident.
E o rețetă rapidă, dietetică, pentru un preparat cu piept de pui care nu e fad absolut deloc.
Pesto îl face super-aromat și zemos.
Îl puteți folosi și în sandwich-uri, cu paste alfredo sau într- o salată cu crudități, oțet balsamic și crutoane.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Salată de piersici și ghimbir.

Salată cu sparanghel, ton și fasole

E sezonul sparanghelului. Am profitat de faptul că am găsit la piață sparanghel proaspăt, minunat de verde.
Am decis să fac o adaptare a salatei Nicoise, combinând sparanghelul cu fasole albă, ceapă roșie, capere și ouă fierte tari.
E o salată simplă, cu puține ingrediente, dietetică și plină de prospețime.
Puteți folosi și alte plante aromatice. Se potrivește foarte bine atât tarhonul cât și mărarul.
Puteți folosi oțet de vin roșu, dacă vă place, sau maioneză dacă doriți să o faceți mai cremoasă.
Sper să fie și pe gustul vostru și să o încercați degrabă.

Salată grecească

Salata grecească e o rețetă clasică ce se poate consuma în orice anotimp.
Varianta mea e una cu un dressing aromat, lejer, pe un pat de frunze de ruccola.
Ruccola îi conferă o notă picantă, piperată.
E minunată alături de pâine prăjită sau dovlecei pane.
Spor la sălățit!
Vă țuc!

Salată cu căpșune și mango

Tocăniță de căprioară.

Tocănița de căprioară e un fel de mâncare delicios. Carnea e foarte fină și aromată. E un mușchi nobil, pe care am ales să îl aromatizez cu anason, boabe de muștar, ienibahar și cuișoare, într-un sos tomat.
E o variantă mai orientală a unui sos clasic vânătoresc.
Ador combinația tocăniță - mămăligă.
Mămăliga aceasta am înnobilat-o cu un cub de unt și 100 ml lapte.
Rezultatul e unul cremos, fin.
Sper să o încercați și voi.
Vă țuc!

Salată de varză altfel

Nu ești varză dacă îți place varza. E bogată în vitamina C. Am adîugat și alte ingrediente crunchy și merișoare pentru a-i da o notă dulce-acrișoară. Am acrit-o și cu lămâie, pentru a evita oțetul și pentru a o face mai aromată.
E colorată, veselă, plină de vitamine.

1 2 3 8