You only live once, lick the bowl.

Category: Feluri principale

Salată asiatică cu pui în 10 minute.

Dacă vă e poftă de o salată proaspătă, crocantă, cu arome asiatice, această rețetă e pentru voi.
E dietetică, se prepară rapid și are arome primăvăratice.
E o rețetă sănătoasă de weekend, care vă va energiza și vă va face dieta o experiență mai plăcută.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Pui cu tăiței în stil tailandez (Pad See Ew)

Pad See Ew e un preparat tailandez cu tăiței de orez stir-fry.
Rețeta conține condimente tipic asiatice. Am folosit galanga si lemongrass, sos de stridii, pak choi, sos de soia, oțet devin de orez , alune și usturoi.
Se prepară rapid. E foarte aromat. Galanga îi dă o tentă picantă, lemongrass îi conferă prospețime.
Puteți folosi lime în locul oțetului, pentru a obține combinația sweet & sour specific tailandeză.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Pui cu mozarella, busuioc și merișoare

Pieptul de pui e un ingredient foarte versatil și dietetic.
Rețeta aceasta e dulce-acrișoară, savuroasă și ușor de preparat.
Merișoarele în combinație cu busuiocul se armonizează de minune și transformă pieptul de pui fad într-un fel principal aromat.
L-am servit cu orez sălbatic și baby spinach.
Puteți să îl serviți cu un piure de țelină sau cartofi dulci pentru și mai multă savoare.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Chicken pot pie

Chicken pot pie e o rețetă tipic americană. E o ciulama/ tocăniță/ ragu cu piept de pui, legume și miresme de cimbru.
E o combinație cremoasă, sățioasă, autumnală. E numai bună de savurat într-o seară rece, în fața unui foc, la gura sobei. În lipsa focului, rețeta aceasta sigur va reaprinde focul din sufletele voastre.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Somon în stil asiatic

Dacă vă plac mâncarea asiatică și peștele deopotrivă, vă recomand această rețetă.
Se pregătește în 30 de minute, e sănătoasă și foarte aromată.
E ușor de gătit și pentru cei ce sunt novice în ale bucătăriei.
E un prânz sau o cină rapidă, pentru orice anotimp.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Cașcaval în crustă de semințe

Cașcavalul pane e un minut care de multe ori se transformă în fiasco. Ba curge cașcavalul, ba se înmoaie după prăjire. Bașca dacă ți se mai și lipește de șervetele de hârtie pe care îl așezi după prăjire, cobori toți sfinții.
Rețeta mea de cașcaval prăjit e una fool-proof.
Am ales un cașcaval tare, pe care l-am trecut prin straturi repetate de făină și ou, pentru a încheia glorios cu un strat de semințe de floarea-soarelui. Puteți folosi și semințe de dovleac.
Pe lângă faptul că această crustă împiedică risipirea cașcavalului și înmuierea lui, îi dă și textură și gust deosebite.
Nu îl asociez niciodată cu cartofi prăjiți. E prea de tot. În schimb, îl servesc cu o salată cu fructe de sezon. Îmi place la nebunie combinația .
Spor la gătit!
Vă țuc!

Pui presto pesto

Ador aroma busuiocului. L-aș folosi în orice rețetă,dacă ar fi după mine. Pieptul de pui la grătar poate fi plictisitor. Mai ales atunci când ești la dietă.
Vă propun o rețetă delicioasă, pentru un iept de pui suculent.
Pui pesto presto e denumirea pe care am dat-o acestei rețete. De ce? Deoarece e gata presto și e cu pesto, evident.
E o rețetă rapidă, dietetică, pentru un preparat cu piept de pui care nu e fad absolut deloc.
Pesto îl face super-aromat și zemos.
Îl puteți folosi și în sandwich-uri, cu paste alfredo sau într- o salată cu crudități, oțet balsamic și crutoane.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Salată de piersici și ghimbir.

Salată cu sparanghel, ton și fasole

E sezonul sparanghelului. Am profitat de faptul că am găsit la piață sparanghel proaspăt, minunat de verde.
Am decis să fac o adaptare a salatei Nicoise, combinând sparanghelul cu fasole albă, ceapă roșie, capere și ouă fierte tari.
E o salată simplă, cu puține ingrediente, dietetică și plină de prospețime.
Puteți folosi și alte plante aromatice. Se potrivește foarte bine atât tarhonul cât și mărarul.
Puteți folosi oțet de vin roșu, dacă vă place, sau maioneză dacă doriți să o faceți mai cremoasă.
Sper să fie și pe gustul vostru și să o încercați degrabă.

Salată grecească

Salata grecească e o rețetă clasică ce se poate consuma în orice anotimp.
Varianta mea e una cu un dressing aromat, lejer, pe un pat de frunze de ruccola.
Ruccola îi conferă o notă picantă, piperată.
E minunată alături de pâine prăjită sau dovlecei pane.
Spor la sălățit!
Vă țuc!

1 2 3 11