You only live once, lick the bowl.

Category: Feluri principale

Tocăniță de căprioară.

Tocănița de căprioară e un fel de mâncare delicios. Carnea e foarte fină și aromată. E un mușchi nobil, pe care am ales să îl aromatizez cu anason, boabe de muștar, ienibahar și cuișoare, într-un sos tomat.
E o variantă mai orientală a unui sos clasic vânătoresc.
Ador combinația tocăniță - mămăligă.
Mămăliga aceasta am înnobilat-o cu un cub de unt și 100 ml lapte.
Rezultatul e unul cremos, fin.
Sper să o încercați și voi.
Vă țuc!

Chifle umplute cu piept de pui, spanac și cheddar.

Aceste chifle umplute sunt ideale pentru un picnic sau drumeție.
Arată ca niștechifle normale, însă sunt umplute cu un piept de pui zemos, înnobilat cu spanac, cheddar și muștar Dijon.
Sunt numai bune de pus în pachețelul de prânz.
Puteți înlocui cheddar-ul cu orice alt cașcaval. Evitați folosire brânzeturilor în saramură, deoarece acestea vor împiedica o coacere reușită.
Puteți dubla cantitățile și congela chiflele coapte sau necoapte pentru o dată viitoare.

Pizza cu brânză fetta, ciuperci, semințe și smântână.

Aceasta e pizza mea vegetariană preferată. E sățioasă, cu multă brânză, iar crusta e exact așa cum trebuie, nici prea subțire sau crocantă, nici prea groasă.
Semințele îi conferă o aromă subtilă și o notă crocantă.
Am servit-o cu un sos alb de smântână cu usturoi.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Cotlet de porc în sos de piper roșu

Acesta e un fel principal savuros, cu un sos fin, cu un gust subtil și dulceag de piper roșu. E numai bun pentru o cină reconfortantă într-o seară rece de iarnă.
L-am servit cu cartofi copți cu chimen și chipsuri de măr.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Salată de piept de pui cu struguri, măr, țelină și fistic.

Salata aceasta este una dietetică, în ciuda faptului că unul dintre ingrediente este maioneză.
E dulce-acrișoară și îmbină armonios mai multe texturi.
Sunt sigură că vă va fi pe plac și vouă.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Ruladă de piept de curcan cu prune și fistic.

Dacă doriți un fel principal dietetic, iată o rețetă rapidă la care cuptorul face aproape toată treaba.
E un preparat sărac în calorii dar savuros.
Pieptul de curcan îl puteți înlocui cu piept de pui sau chiar cotlet de porc.
Sor la bucătărit!
Vă țuc!

Salată cu pere, nuci și dressing de muștar și miere

Ce poate fi mai simplu de atât? O slată de toamnă- iarnă dulce-acrișoară. E minunat de simplă și e gata în 5 minute.
O puteți servi și cu gorgonzolla sau brânză cu mucegai.
Spor la sălățit!
Vă țuc!

Wellington de căprioară cu sos de fructe de pădure, piper verde și vișine.

Wellington e o rețetă specială în care puteți folosi orice tip de carne rășie sau chiar somon. E destul de dificil de preparat, trebuie să respectați timpii și tehnicile de gătire întocmai.
Rezultatul e o crustă de foitaj freaged, o carne suculentă care ți se topește în gură. Iar sosul acesta acrișor se potrivește de minune.
Spor la bucătărit !
Vă țuc!

Ravioli de casă cu feta , beurre noisette și sos pesto

Pastele sunt mâncarea mea de suflet. Comfort-food atunci când mă simt epuizată .
Pastele de casă sunt cele mai bune. Dacă nu aveți curajul să le preparați, cumpărați foi de paste proaspete gata făcute, dar aveți grijă să ungeți marginile cu apă sau albuș de ou pentru a le putea sigila.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Fructe de mare a la Dan.

Am primit încuviințarea jumătății mele pentru a-i dezvălui rețeta secretă de fructe de mare. :D
Are ingrediente simple, e rapidă și delicioasă. Ador pastele și fructele de mare iar această combinație chiar m-a încântat. Ce mai, trebuie să le preparați neapărat.