You only live once, lick the bowl.

Category: Feluri principale

Pui Kiev cu salată de fenicul și ruccola

Puiul Kiev e preparatul meu preferat din piept de pui. E suculent, fraged, foarte aromat și numai bun de savurat pe vremea aceasta.
Se prepară în 30 de minute și se savurează alături de un vin alb delicios.
Vă țuc!

Sushi cu somon afumat

Azi mi-a fost poftă nebună de sushi. Îl prefer pe cel cu somon afumat și castravete.
Se prepară rapid. E prima mea încercare de a face sushi și e chiar mai simplu decât credeam.
Spor la rulat și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Chilli con carne

Chilli con carne, varianta mea, e o tocană numai bună într-o zi mohorâtă, de toamnă. Are origini mexicane.
E picantă, sățioasă, hrană pentru trup și suflet.
Se servește ca atare sau cu chipsuri tortilla și smântână.

Chifle cu susan

Sunt dependentă de pâine. La orice altceva pot renunța, dar la pâine nu. Chiflele acestea sunt fragede, pufoase și dispar de pe masă rapid. Ador ritualul frământării. Mă destresează fantastic.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Raci cu sos picant

Bălăceala într-un râu de munte a venit cu o surpriză plăcută. După o ploaie în amonte, șuvoaiele de apă au adus o sumedenie de raci. Racii proaspăt prinși ieri s-au transformat într-o cină delicioasă, festivă. Nu se compară cu cei cumpărați de la supermarket. Carnea e dulce, suculentă. Data viitoare voi încerca varianta prăjită.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Ciorbă albaneză cu ardei umpluți.

Nu, nu e o rețetă din Albania. Dacă vă plac ardeii umpluți, sigur veți aprecia și această ciorbă. E specifică județului Alba. Am denumit-o, cu umor de filoloagă, "albaneză".
E nemaipomenită. Seamănă la gust cu ciorba de perișoare.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Cașcaval pane cu salată de mango și nectarine

Această combinație de arome e nemaipomenită.
Puteți folosi orice fel de cașcaval maturat. Veți savura o asociere încântătoare de arome dulci, picante, sărate.
Sper să vă bucure și pe voi.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Vinete la grătar cu sos tahini și salată de couscous cu năut.

Meniul nostru de vară ar trebui să fie unul light, sărac în calorii și, bineînțeles, sănătos.
Pentru azi am ales o combinație vegetariană de legume și couscous marocan.
Partea și mai bună e că veți petrece foarte puțin timp în bucătărie, obținând o masă delicioasă.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Ouă Bene

Acestea sunt ouăle pe care le prefer la micul dejun. Sunt varianta mea de ouă Benedict. Eu le-am numit ouă Bene. Sunt cremoase, delicios de fine și se îmbină de minune cu baconul și busuiocul.
Sper să le încercați și voi și să vă placă la fel de mult.
Vă țuc!