You only live once, lick the bowl.

Category: Rapid și delicios

Vinete prăjite cu pesto de leurdă și tofu.

Iubesc usturoiul. Îl consum cu drag atât crud, cât și gătit. Iar leurda e un înlocuitor excelent în orice mâncare în care doresc să folosesc aroma usturoiului. E ca și cum aș invita pădurea în farfurie. Rețeta e una vegană. E ideală în dietă sau în zilele de post.
Dacă gustul leurdei vi se pare prea pregnant, înlocuiți jumătate din cantitatea de leurdă cu spanac.

Salată asiatică cu pui în 10 minute.

Dacă vă e poftă de o salată proaspătă, crocantă, cu arome asiatice, această rețetă e pentru voi.
E dietetică, se prepară rapid și are arome primăvăratice.
E o rețetă sănătoasă de weekend, care vă va energiza și vă va face dieta o experiență mai plăcută.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Pui cu tăiței în stil tailandez (Pad See Ew)

Pad See Ew e un preparat tailandez cu tăiței de orez stir-fry.
Rețeta conține condimente tipic asiatice. Am folosit galanga si lemongrass, sos de stridii, pak choi, sos de soia, oțet devin de orez , alune și usturoi.
Se prepară rapid. E foarte aromat. Galanga îi dă o tentă picantă, lemongrass îi conferă prospețime.
Puteți folosi lime în locul oțetului, pentru a obține combinația sweet & sour specific tailandeză.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Frigănele dulci

Frigănelele sunt micul dejun al copilăriei mele. Bunica ni le pregătea alături de lapte cu cicoare.
Varianta aceasta e una americană. E dulce, servită cu sirop de arțar și fructe de pădure.
E un răsfăț minunat pentru o zi mohorâtă în care să stai cuibărită în casă.
E un brunch ideal pentru un weekend în pijamale.

Somon în stil asiatic

Dacă vă plac mâncarea asiatică și peștele deopotrivă, vă recomand această rețetă.
Se pregătește în 30 de minute, e sănătoasă și foarte aromată.
E ușor de gătit și pentru cei ce sunt novice în ale bucătăriei.
E un prânz sau o cină rapidă, pentru orice anotimp.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Cașcaval în crustă de semințe

Cașcavalul pane e un minut care de multe ori se transformă în fiasco. Ba curge cașcavalul, ba se înmoaie după prăjire. Bașca dacă ți se mai și lipește de șervetele de hârtie pe care îl așezi după prăjire, cobori toți sfinții.
Rețeta mea de cașcaval prăjit e una fool-proof.
Am ales un cașcaval tare, pe care l-am trecut prin straturi repetate de făină și ou, pentru a încheia glorios cu un strat de semințe de floarea-soarelui. Puteți folosi și semințe de dovleac.
Pe lângă faptul că această crustă împiedică risipirea cașcavalului și înmuierea lui, îi dă și textură și gust deosebite.
Nu îl asociez niciodată cu cartofi prăjiți. E prea de tot. În schimb, îl servesc cu o salată cu fructe de sezon. Îmi place la nebunie combinația .
Spor la gătit!
Vă țuc!

Salată cu zmeură, caise, agrișe, migdale și rozmarin.

Azi am preparat o salată de sezon, încărcată cu toată energia razelor soarelui. Am folosit fructe din grădină, respectiv caise, zmeură și agrișe.
I-am dat iuțeală cu chilli, aciditate cu zeamă de lămâie, note telurice cu rozmarin.
A fost acompaniamentul colorat, vesel și savuros al unui minut banal, care de altfel e destul de fad, al cașcavaluilui pane.
O puteți îmbogăți cu brânză cu mucegai, nuci sau chiar bacon prăjit crocant. Puteți chiar pregăti caisele la grill dacă doriți.
E o salată dietetică, rapidă și savuroasă.

Prăjitură rapidă cu iaurt și caise

Această prăjitură rapidă are la bază o rețetă de brioșă.
E pufoasă, fructată, acrișoară, numai bună pe o zi toridă de vară.
Nu necesită tehnici elaborate de patiserie. Nu trebuie decât să incorporați ingredientele prăjiturii, până obțineți un amestec omogen.
Dacă amestecați îndelung, prăjitura va fi grea și indigestă.
Puteți folosi mere, piersici, pere, afine sau prune pentru a înlocui caisele.
Spor la prăjiturit!

Pui presto pesto

Ador aroma busuiocului. L-aș folosi în orice rețetă,dacă ar fi după mine. Pieptul de pui la grătar poate fi plictisitor. Mai ales atunci când ești la dietă.
Vă propun o rețetă delicioasă, pentru un iept de pui suculent.
Pui pesto presto e denumirea pe care am dat-o acestei rețete. De ce? Deoarece e gata presto și e cu pesto, evident.
E o rețetă rapidă, dietetică, pentru un preparat cu piept de pui care nu e fad absolut deloc.
Pesto îl face super-aromat și zemos.
Îl puteți folosi și în sandwich-uri, cu paste alfredo sau într- o salată cu crudități, oțet balsamic și crutoane.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Salată de piersici și ghimbir.

1 2 3 15