You only live once, lick the bowl.

Category: Rapid și delicios

Papanași prăjiți

O colegă de serviciu mi-a cerut o rețetă bună de papanași prăjiți. Iată o rețetă simplă, rapidă, cu rezultate delicioase.
Aveți nevoie de 30 de minute pentru a pregăti acest desert decadent.
Sunt mai buni decât orice alți papanași din comerț.
Sunt proaspăt preparați și sunt soluția ideală pentru folosirea brânzei de vaci la gătit chiar și atunci când e puțin acrită.
Sunt pufoși, gustoși, ce mai, un deliciu!
I-am servit cu gem de căpșune și iaurt grecesc.

Chec cu zucchini, floare de dovleac, zmeură și lămâie.

Cine zice că nu oți folosi legume la deserturi se înșeală amarnic.
Dacă aveți un zucchini mic, puteți prepara un chec delicios, aromat, zemos. E o modalitate excelentă de a păcăli copiii să mănânce legume.
Aveți nevoie și de 3 flori de dovleac sau zucchini, care vor îmbogăți paleta coloristică și vor rafina checul.Se vor topi prin coacere.
Mai aveți nevoie de o cană de zmeură, pentru o doză de roz optimist și o lămâie care să le lege pe toate.
E un chec parfumat, ispititor, care va dispărea de pe farfurii în câteva minute.

Chec cu iaurt și vișine

Fie că aveți vișine proaspete, conservate sau congelate, acest chec e la fel de gustos.
În cazul în care folosiți vișine conservate, reduceți cantitatea de zahăr din chec la 150 g. E un chec dens, umed, aromat.
Îl puteți servi rece, cu zahăr pudră sau cald, alături de o înghețată de vanilie sau lămâie.

Salată cu sparanghel, ton și fasole

E sezonul sparanghelului. Am profitat de faptul că am găsit la piață sparanghel proaspăt, minunat de verde.
Am decis să fac o adaptare a salatei Nicoise, combinând sparanghelul cu fasole albă, ceapă roșie, capere și ouă fierte tari.
E o salată simplă, cu puține ingrediente, dietetică și plină de prospețime.
Puteți folosi și alte plante aromatice. Se potrivește foarte bine atât tarhonul cât și mărarul.
Puteți folosi oțet de vin roșu, dacă vă place, sau maioneză dacă doriți să o faceți mai cremoasă.
Sper să fie și pe gustul vostru și să o încercați degrabă.

Salată grecească

Salata grecească e o rețetă clasică ce se poate consuma în orice anotimp.
Varianta mea e una cu un dressing aromat, lejer, pe un pat de frunze de ruccola.
Ruccola îi conferă o notă picantă, piperată.
E minunată alături de pâine prăjită sau dovlecei pane.
Spor la sălățit!
Vă țuc!

Salată cu căpșune și mango

Orez în lapte cu sos de căpșune și rubarbă

Acesta e un desert rapid, cremos, preferat atât de adulți cât și de copii.
E dulce-acrișor, fructat.
Rubarba și căpșunele sunt o împerechere potrivită. Vanilia, scorțișoara și lămâia complementează aromele fructelor.
Se servește atât cald, cât și rece.

Salată de varză altfel

Nu ești varză dacă îți place varza. E bogată în vitamina C. Am adîugat și alte ingrediente crunchy și merișoare pentru a-i da o notă dulce-acrișoară. Am acrit-o și cu lămâie, pentru a evita oțetul și pentru a o face mai aromată.
E colorată, veselă, plină de vitamine.

Pastă de macrou.

Dacă vă rămâne pește gătit la cuptor sau aveți o conservă de pește, această rețetă e calea rapidă spre o cină rapidă, dietetică și sănătoasă.

Biscuiți fini cu vanilie și lavandă

Am vrut să creez o rețetă rapidă pentru un desert- cadou potrivit pentru a fi preparat chiar și de copii. Nu necesită tehnici specile sauabilități culinare deosebite. Doar amesteci ingredientele și coci 5 minute. Am dorit să folosesc lavanda pentru că toți avem nevoie de efectele ei relaxante. Acești biscuiți fragezi, delicați și pafumați sunt acompaniamentul ideal pentru o ceașcă de ceai. Accentul subtil de vanilie și lavandă îi face irezistibili. Unde mai pui că sunt gata în 25 de minute!
Pe mine m-au cucerit definitiv.