You only live once, lick the bowl.

Category: Rapid și delicios

Prăjitură deșteaptă cu aromă de citrice

Această prăjitură e numită deșteaptă deoarece turnăm un amestec în tavă și obținem un desert în trei straturi.
Consistența stratului superior e asemeni unui pandișpan, a celui din mijloc e precum o cremă custard iar a celui de bază e asemeni unei budinci dense.
Am aromat prăjitura cu coajă de lămâie și portocală.
Dacă vă place cremșnitul, vă va plăcea și aceasta , cu siguranță.
Spor la prăjiturit!
Vă țuc!

Supă de roșii cu găluște

Supa aceasta e preferată de majoritatea copiilor. E super-rapidă, numai bună de pregătit când nu ai timp de gătit și vrei să servești o supă caldă.
E bună și cu orez fiert în loc de găluște, însă copiilor mei le place varianta aceasta mai mult.
Puteți să o serviți și cu parmezan ras sau să eliminați busuiocul, dacă nu vă place.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Pogăcele cu zer și semințe

Pogăcelele acestea sunt un minunat înlocuitor pentru pâine la o masă festivă. Am profitat de faptul că mi-a rămas zer de la brânza făcută în casă și am făcut aceste minunății aburinde.
Puteți să le aromați și cu alte ierburi- cimbru, busuioc sau chiar chilli.
Sunt nemaipomenite alături de o tocăniță sau o ciorbă cu smântână.
Îmi place să le coc într-o zi mohorâtă și rece. Îmi fac casa să miroase minunat.
Spor la coptături!
Vă țuc!

Ouă coapte învelie în bacon cu curry și busuioc

Dacă aveți timp să preparați un brunch, să leneviți prin casă, acesta e un mic- dejun potrivit.
E sărac în calorii, e cremos și se prepară în maxim 10 minute.
Să nu mai vorbim despre faptul că vă puteți bucura de savoarea ouălor fără a vă umple bucătăria de miros de prăjeală.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Rotițe fragede cu brânză fetta și semințe.

Aceste rotițe sunt aperitivul ideal care poate acompania un pahar de vin sau bere.
Sunt foarte rapid de pregătit, nu necesită dospire și sunt foarte fragede.
Se pot umple cu orice fel de brânză de burduf sau telemea.
Puteți diversifica semințele sau adăuga mărar sau rozmarin la amestecul de brânză.

Salată de piept de pui cu struguri, măr, țelină și fistic.

Salata aceasta este una dietetică, în ciuda faptului că unul dintre ingrediente este maioneză.
E dulce-acrișoară și îmbină armonios mai multe texturi.
Sunt sigură că vă va fi pe plac și vouă.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Ruladă de piept de curcan cu prune și fistic.

Dacă doriți un fel principal dietetic, iată o rețetă rapidă la care cuptorul face aproape toată treaba.
E un preparat sărac în calorii dar savuros.
Pieptul de curcan îl puteți înlocui cu piept de pui sau chiar cotlet de porc.
Sor la bucătărit!
Vă țuc!

Cornulețe cu brânză de burduf

Dacă vă e dor de o gustare cu brânză sau vă place brânza de burduf, această rețetă rapidă vă va încânta.
Sunt fragede și simplu de făcut.
Am folosit rețeta tradițională de aluat de cornulețe a bunicii mele. Ea nu le umplea cu brânză de burduf, ci cu magiun.
Eu, personal, sunt foarte țncântată de rezultat.rit!
Vă țuc!
Spor la bucătă

Salată cu pere, nuci și dressing de muștar și miere

Ce poate fi mai simplu de atât? O slată de toamnă- iarnă dulce-acrișoară. E minunat de simplă și e gata în 5 minute.
O puteți servi și cu gorgonzolla sau brânză cu mucegai.
Spor la sălățit!
Vă țuc!

Pere poșate în vin roșu.

Pere poșate în vin roșu e un desert foarte ușor de pregătit. Acest desert e recomandat pentru a încheia o masă al cărei fel principal e vită sau vânat.
Vinul roșu acompaniază foarte bine acest desert. Miroase a iarnă încântător.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!