You only live once, lick the bowl.

Category: Rețete versatile pentru mame ocupate

Tort de înghețată cu banane și nucă.

Rețeta aceasta nu necesită coacere. E ultrarapid de preparat. Se poate folosi orice combinație de fructe și înghețată, de fapt. Eu am ales combinația banane, vanilie, ciocolată, nucă. Bananele congelate sunt preferabile căpșunelor, spre exemplu, deoarece sunt cremoase, nu au conținut ridicat de apă care să le facă greu de mestecat după congelare.
Sper să vă placă.
Vă țuc!

Papanași cu brânză și sorțișoară în sos de căpșune

Fiica mea iubește papanașii cu brânză. Mie nu îmi plăceau în mod deosebit, mi se păreau un desert sec și fad până când am încercat această combinație. Sosul de căpșune îi face mai delicioși și primăvăratici. Și sunt gata în 15 minute.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Salată cu somon afumat și cartofi noi.

Salata aceasta e perfectă servită într-o zi caldă de vară. E fresh , lejeră, dietetică. Combinația clască de mărar și somon fume se potrivește de minune cu cartofii noi.
Nu cred că mai e nevoie de altă descriere, vă las să vă convingeți singuri.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Cupcakes cu cremă de căpșune și ciocolată.

Cupcakes sunt un desert rapid și foarte feminin. Crema de frișcă și căpșune e lejeră, de vară.
Sunt un desert minunat pentru aniversări sau orice ocazie.
Spor la prăjiturit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Spaghetti alla puttanesca.

Varianta mea de spaghetti alla puttanesca sunt o cină foarte rapidă, dietetică și delicioasă. Mereu am în cămară câteva conserve de ton pentru momentele în care rămân fie în pană de idei pentru meniu, fie nu am suficient timp la dispoziție să gătesc.
Prepararea rețetei dureaza 10 minute bune.
Sper să vă placă. Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Scones

Copiii vroiau un desert cu căpșune la cină. Am avut puține ingrediente la îndemână. Așa că, după ce am tras cu ochiul prin cămară și frigider, mi-am amintit de un desert în care nu e nevoie de ouă sau unt mult.
Scones sunt un desert britanic servit în mod tradițional împreună cu ceaiul de la ora 5. Sunt un fel de chifle sau pogăci dulci care, în mod tradițional se servesc cu gem de căpșune și frișcă sau smântână grasă.Așa că , deși am depășit ora lor de servire, le-am pregătit repejor. Sunt gata în 25 de minute.
Le-am servit cu frișcă din lapte aromată cu coajă de lămâie, (cea vegetală mi se pare oribilă) și căpșune proaspete.
Au fost un real succes.
Spor la prăjiturit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Ciuperci pane cu sos cu brânză cottage.

Am mai mulți prieteni vegetarieni care mă îndeamnă și inspiră să mă hrănesc sănătos. Deși sunt o carnivoră, ciupercile acestea mă dau gata la orice oră. Se potrivesc de minune și cu sos tartar. Însă am pregătit o variantă mai sănătoasă și gustoasă de sos, pe bază de brânză cottage și iaurt grecesc.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Legume în stil asiatic cu omletă picantă.

Ador bucătăria asiatică. Îmi plac în special preparatele dulci-acrișoare și, dacă se poate, picante.
Rețeta de față este una vegetariană. E foarte aromată și revigorantă. Am preparat și o omletă picantă cu coriandru pentru a o întregi.
Sper să vă surâdă ideea de a o pregăti. Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Camembert în crustă cu lămâie și pătrunjel și salată de mango .

Camembert-ul pane se asociazî, de regulă, cu gemul de afine. Eu l-am acompaniat cu o salată fresh de mango, baby spinach și ceapă verde.
Crusta cu pătrunjel verde și coajă de lămâie se potrivește de minune cu toată combinație.

Bruschete gratin cu legume grill și roșii uscate.

Îmi plac mult preparatele mediteraneene. Bruschetele sunt o opțiune simplă și sănătoasă atât pentru prânz cât și pentru cină.
Am ales să folosesc zucchini și vinete la grătar , roșii uscate și un dressing de busuioc. Aceste arome le-am acompaniat cu un chutney cu rubarbă și chilli.
Sper să vă placă și vouă! Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!