You only live once, lick the bowl.

Category: Supe și ciorbe

Supă de roșii cu găluște

Supa aceasta e preferată de majoritatea copiilor. E super-rapidă, numai bună de pregătit când nu ai timp de gătit și vrei să servești o supă caldă.
E bună și cu orez fiert în loc de găluște, însă copiilor mei le place varianta aceasta mai mult.
Puteți să o serviți și cu parmezan ras sau să eliminați busuiocul, dacă nu vă place.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

Supă-cremă de dovleac cu ghimbir.

Această supă-cremă e minunată. E fină, condimentată, cu un ușor iz asiatic. O recomand și în diete, având puține calorii și fiind săracă în carbohidrați.

Ciorbă albaneză cu ardei umpluți.

Nu, nu e o rețetă din Albania. Dacă vă plac ardeii umpluți, sigur veți aprecia și această ciorbă. E specifică județului Alba. Am denumit-o, cu umor de filoloagă, "albaneză".
E nemaipomenită. Seamănă la gust cu ciorba de perișoare.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Supă de mere de vară și zmeură

Supele de fructe sunt foarte apreciate în anotimpul estival. Sunt proaspete, revigorante și sărace în calorii.
Această supă de mere de vară și zmeură e acrișoară și îmi place servită rece, de la frigider.
Puteți să o faceți mai dulce dacă doriți sau să adăugați mentă, după preferință.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Supă- cremă de broccoli. (de post)

Dhal – supă indiană de linte. (de post)

Dhal este o supă indiană de linte cu aromă intensă. Dacă nu vă place mâncarea condimentată, atunci nu e pentru voi. Este o supă de post. Dacă reduceți cantitatea de apă din rețetă și înmuiați lintea înainte, puteți să o serviți ca garnitură.
Eu am preferat să mixez supa, am transformat-o într-o supă- cremă.
Nu am introdus chilli în supă, l-am servit lângă farfurie, pentru a putea fi consumată și de copii.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Supă- cremă de păstârnac cu chipsuri de parmezan

Această supă-cremă este de post. (fără parmezan) E dulce, sățioasă, sănătoasă. E dietetică și ideală pentru o cură de bunăstare.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Supă-cremă cu praz

Azi am gătit bucate de post. Supa-cremă cu praz e sănătoasă și ușor de pregătit. Mărarul o face și mai aromată.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Supă-cremă de dovleac copt

Supa aceasta are arome de iarnă. Te mângâie pe suflet și te face să te simți mai bine instantaneu.
E atât pe placul copiilor cât și al adulților. Dacă e să coaceți dovleac, coaceți unul de 3-4 kg. Durează la fel de mult ca timp, însă piureul obținut îl puteți porționa și congela pentru a-l folosi în rețete diferite. Ați încercat dovleac copt presărat cu puțină scorțișoară într- un bol de lapte călduț? E excelent. Are mult potasiu, bun pentru creierul nostru suprasolicitat, e sărac în zaharuri și e sățios.
Poftă la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

Ciorbă rădăuțeană

Îmi place mult ciorba de burtă. Însă copiilor nu le este pe plac. Așa că o înlocuiesc cu ciorbă rădăuțeană în meniul nostru.Ciorba rădăuțeană am descoperit-o într-o călătorie în Bucovina. Mi-a plăcut mult. E cu piept de pui, e aromată și seamănă foarte mult la gust cu cea de burtă. Se prepară foarte repede, ceea ce e un bonus mereu. Puteți să o preparați și din bucăți de carne fiartă rămase de la supa de pui și să înlocuiți apa cu supă de pui rămasă, pentru mai multă savoare.