You only live once, lick the bowl.

Cașcaval în crustă de semințe

  , ,

iulie 20, 2016

0.0 0

Cașcavalul pane e un minut care de multe ori se transformă în fiasco. Ba curge cașcavalul, ba se înmoaie după prăjire. Bașca dacă ți se mai și lipește de șervetele de hârtie pe care îl așezi după prăjire, cobori toți sfinții.
Rețeta mea de cașcaval prăjit e una fool-proof.
Am ales un cașcaval tare, pe care l-am trecut prin straturi repetate de făină și ou, pentru a încheia glorios cu un strat de semințe de floarea-soarelui. Puteți folosi și semințe de dovleac.
Pe lângă faptul că această crustă împiedică risipirea cașcavalului și înmuierea lui, îi dă și textură și gust deosebite.
Nu îl asociez niciodată cu cartofi prăjiți. E prea de tot. În schimb, îl servesc cu o salată cu fructe de sezon. Îmi place la nebunie combinația .
Spor la gătit!
Vă țuc!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

    20 mins

  • Randamente: 2 persoane

Ingrediente

400 g cașcaval

4 linguri făină

1 ou bătut

sare

piper

2 pumni sâmburi de floarea soarelui

ulei pentru prăjit

Indicații

Porționați cașcavalul în 4 bucăți.

Asezonați oul cu sare și piper.

Dați fiecare bucată de cașcaval prin făină și ou de două ori, apoi dați-le încă o dată prin ou, pentru ca în final să le acoperiți cu semințele de floarea soarelui.

Prăjiți cașcavalul în ulei încins pe ambele părți.

Crusta de semințe, pe de o parte, împiedică înmuierea și dispersarea cașcavalului, iar pe de altă parte, îl face mai gustos.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.