You only live once, lick the bowl.

Chec cu griș, lămâie și afine

  

ianuarie 29, 2017

0.0 0

Mi-a fost dor de un chec dens, însiropat, cu aromă de lămâie.
Această rețetă e simplă de tot.
Nu trebuie să faceți altceva decât să amestecați ingredientele și să așteptați răbdători până se coace și răcește.
Are gust intens de lămâie. Puteți echilibra gusturile servindu-l cu iaurt grecesc sau înghețată de vanilie și un plus de afine.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr
  • 20 mins

    1 hr

    1 hr 20 mins

  • Randamente: 20 porții

Ingrediente

400 g griș

200 g zahăr

200 g unt moale

200 g făină

2 plicuri praf de copt

6 ouă

100 ml iaurt

coaja de la 2 lămâi

1 fiolă esență de vanilie

150 g afine congelate

Pentru sirop

sucul de la cele 2 lămâi

200 ml apă

2 linguri miere

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Ungeți cu unt o tavă rectangulară și tapetați-o cu hârtie de copt.

Mixați toate ingredientele pentru chec deodată.

Turnați amestecul în tavă și presărați afinele deasupra.

Coaceți checul timp de 60 de minute până ce devine rumen și faceți testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă e copt.

Intre timp turnați ingredientele pentru sirop într-o cratiță și aduceți siropul la punctul de fierbere.

Înțepați checul copt cu o scobitoare din loc în loc, pentru ca siropul să poată pătrunde în chec.

Turnați, treptat siropul peste checul fierbinte.

Răciți-l complet înainte de servire.

Îl puteți servi cu iaurt grecesc sau înghețată de vanilie și afine.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.