You only live once, lick the bowl.

Cheesecake cu aromă de portocale și ciocolată neagră

  

decembrie 3, 2016

0.0 0

Cheesecake e un desert pe care toată familia îl iubește. Această variantă cu arome de portocale și ciocolată are ceva din spiritul sărbătorilor de iarnă.
E înmiresmat, cremos, lejer.
Dacă nu sunteți fani ciocolată neagră, eliminați-o din rețetă. Sau înlocuiți-o cu ciocolată albă.
Se prepară rapid, nu necesită mari abilități gastronomice. E un desert în doi timpi și trei mișcări. Însă rezultatul e spectaculos.
Aspectul e pe măsura gustului și viceversa.
Spor la prăjiturit!
Vă țuc!

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 40 mins
  • 20 mins

    40 mins

    1 hr

Ingrediente

Pentru crusta de biscuiți

200 g biscuiți digestivi sau integrali

100 g unt topit

Pentru stratul de brânză

200 g cremă de brânză

200 g brânză de vaci

4 ouă întregi

200 g iaurt cremosso

150 g zahăr

1 fiolă esență de vanilie

coaja de la 2 portocale

Pentru ciocolata topită

100 g ciocolată neagră

100 ml smântână pentru gătit

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 170 grade.

Mărunțiți biscuiții și amestecați-i cu untul topit.Întindeți și presați bine stratul de biscuiți pe fundul unei forme de tort cu marginile detașabile.

Folosind un mixer, amestecați brânza, crema de brânză, iaurtul, zahărul, esența de vanilie, coaja de portocală și turnați amestecul peste stratul de biscuiți.

Topiți ciocolata pe baie de aburi și încorporați smântâna.

Turnați ciocolata ăn spirală peste stratul de brânză.

Folosiți un bețișor sau scobitoare pentru a trasa linii din mijlocul spiralei spre exteriorul ei, desenând un model de pânză de paianjen.

Coaceți timp de 40-45 de minute, până se încheagă.

Refrigerați timp de 2 ore înainte de servire.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.