You only live once, lick the bowl.

Chicken pot pie

  

octombrie 8, 2016

0.0 0

Chicken pot pie e o rețetă tipic americană. E o ciulama/ tocăniță/ ragu cu piept de pui, legume și miresme de cimbru.
E o combinație cremoasă, sățioasă, autumnală. E numai bună de savurat într-o seară rece, în fața unui foc, la gura sobei. În lipsa focului, rețeta aceasta sigur va reaprinde focul din sufletele voastre.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 20 mins
  • 20 mins

    1 hr 20 mins

    1 hr 40 mins

  • Randamente: 4 persoane

Ingrediente

500 g piept de pui

2 fire țelină apio

1 morcov

1 ceapă

2 căței de usturoi

200 g ciuperci champignon

1 cartof

300 ml smântână pentru gătit

2 lingurițe cimbru uscat

1 legătură pătrunjel verde

50 g unt

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

1/2 foaie de aluat pentru foitaj

1 ou pentru uns

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Tocați legumele mărunt, feliați ciupercile.

Tăiați pieptul de pui cubulețe.

Căliți pieptul de pui în unt și ulei de măsline până se rumenește puțin pe toate părțile. Adăugați ceapa, usturoiul, morcovul, țelina și căliți-le și pe ele.

Adăugați apoi ciupercile și cartoful la amestec. Lăsați să fiarbă la foc mic, adăugând treptat 50 ml apă.

Asezonați cu cimbru, sare, piper, pătrunjel verde tocat mărunt și încorporați la final smântâna.

Lăsați să mai fiarbă un minut această tocăniță.

Puneți amestecul acesta într-un vas termorezistent, acoperiți-l cu o foaie de aluat pentru foitaj.

Ungeți foaia cu ou bătut. Decorați, opțional cu o frunză din foitaj.

Dați la cuptor pentru 40 de minute.

Serviți fierbinte.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.