You only live once, lick the bowl.

Chifle cu susan

  ,

august 10, 2015

0.0 0

Sunt dependentă de pâine. La orice altceva pot renunța, dar la pâine nu. Chiflele acestea sunt fragede, pufoase și dispar de pe masă rapid. Ador ritualul frământării. Mă destresează fantastic.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • 1 hr 30 mins

    30 mins

    2 hrs

  • Randamente: 16-18 bucăți

Ingrediente

1 kg de făină

1 plic de drojdie uscată

1 lingură sare

1 linguriță zahăr

100 ml ulei de măsline

1 ou pentru uns

50 g susan

Indicații

Pregătiți maiaua folosind drojdie, apă călduță, zahăr . Amestecați-o cu făina, uleiul de măsline , sarea și adăugați apă călduță suficient de multă pentru a putea frământa un aluat moale, elastic.

Puneți aluatul la dospit într-un vas acoperit cu un prosop curat timp de o oră, până își dublează volumul.

Împărțiți aluatul în 16-18 chifle. Frîmântați-le individual așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu ou bătut și presărați semințe de susan. Lăsați-le la dospit încă 30 de minute în tavă.

Preîncălziți cuptorul la 10 de grade. Coaceți chiflele timp de 30 de minute.

Lăsați-le să se răcească acoperite.

Sunt minunate pentru hamburgeri sau sandvișuri.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.