You only live once, lick the bowl.

Chifle umplute cu piept de pui, spanac și cheddar.

  ,

aprilie 14, 2016

0.0 0

Aceste chifle umplute sunt ideale pentru un picnic sau drumeție.
Arată ca niștechifle normale, însă sunt umplute cu un piept de pui zemos, înnobilat cu spanac, cheddar și muștar Dijon.
Sunt numai bune de pus în pachețelul de prânz.
Puteți înlocui cheddar-ul cu orice alt cașcaval. Evitați folosire brânzeturilor în saramură, deoarece acestea vor împiedica o coacere reușită.
Puteți dubla cantitățile și congela chiflele coapte sau necoapte pentru o dată viitoare.

  • Prep: 1 hr 40 mins
  • Cook: 30 mins
  • 1 hr 40 mins

    30 mins

    2 hrs 10 mins

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină

1 lingură ulei de măsline

200 ml apă călduță

1/2 cub de drojdie sau 1/2 plic de drojdie uscată de 7 g

1 lingurițe sare

piper

1 lingurițe zahăr

1 gălbenuș

mac

Pentru umplutură

1 piept de pui

1 lingură amestec de condimente pentru grill

2 linguri muștar Dijon

16 frunze spanac

200 g cheddar

2 fire ceapă verde tocată

sare piper

Indicații

Pregătiți aluatul pentru pizza frământând un aluat moale care trebuie lăsat la dospit, într-un loc cald, într-un vas acoperit pentru aproximativ o oră, până se dublează în volum.

Frământați coca dospită pentru a îndepărta bulele de aer , apoi împărțiți aluatul în 16 bile.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Tăiați pieptul de pui în 16 bucăți, condimentați-le cu sare, piper, mix grill și ungeți-le cu muștar.

Împăturiți fiecare bucată de piept într-o frunză de spanac, alături de o bucată de cheddar și puțină ceapă verde.

Întindeți fiecare bilă de aluat, puneți în mijloc câte un pachețel, împăturiți cu grijă, îndepărtați excesul de aluat eventual rămas.

Așezați chiflele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu gălbenuș, presărați mac și coaceți-le timp de 30 de minute.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.