You only live once, lick the bowl.

Ciorbă albaneză cu ardei umpluți.

  ,

august 3, 2015

0.0 0

Nu, nu e o rețetă din Albania. Dacă vă plac ardeii umpluți, sigur veți aprecia și această ciorbă. E specifică județului Alba. Am denumit-o, cu umor de filoloagă, "albaneză".
E nemaipomenită. Seamănă la gust cu ciorba de perișoare.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 40 mins
  • 35 mins

    40 mins

    1 hr 15 mins

  • Randamente: 6-8 persoane

Ingrediente

2 morcovi

1/2 gulie

1/2 rădăcină de țelină

500 g carne tocată de porc

1/2 cană de orez

1 legătură frunze de pătrunjel

2 fire de leuștean

10 ardei

1 ceapă

300 ml smântână

1 lingură făină

50 ml ulei

1 lingură oțet

200 ml bulion

sare

piper

1 linguriță boia de ardei

Indicații

Curățați și tocați legumele mărunt.

Curățați ardeii de cotoare și opăriți-i în apă cu sare și o ligură de oțet timp de 2-3 minute.

Tocați și căliți ceapa cu boia.Spălați orezul și amestecați-l cu ceapa călită și carnea tocată. Asezonați cu sare și piper.Tocați pătrunjelul și adăugați-l la amestec.

Umpleți ardeii cu amestecul de carne tocată.

Căliți morcovii, țelina și gulia mărunțite 2 minute. Asezonați cu sare și piper. Așezați ardeii umpluți în oală. Turnați bulionul și completați cu apă. Lăsați la fiert la foc mic.

Adăugați leușteanul când ardeii sunt fierți aproape complet.

Amestecați făina cu smântâna și adăugați puțin câte puțin supă, amestecând continuu. Apoi turnați această îngroșală în ciorbă. Lăsați să dea într-un clocot.

Opțional, adăugați ardei iute.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.