You only live once, lick the bowl.

Ciorbă rădăuțeană

  , ,

februarie 3, 2015

5.0 1

Îmi place mult ciorba de burtă. Însă copiilor nu le este pe plac. Așa că o înlocuiesc cu ciorbă rădăuțeană în meniul nostru.Ciorba rădăuțeană am descoperit-o într-o călătorie în Bucovina. Mi-a plăcut mult. E cu piept de pui, e aromată și seamănă foarte mult la gust cu cea de burtă. Se prepară foarte repede, ceea ce e un bonus mereu. Puteți să o preparați și din bucăți de carne fiartă rămase de la supa de pui și să înlocuiți apa cu supă de pui rămasă, pentru mai multă savoare.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 40 mins
  • 20 mins

    40 mins

    1 hr

  • Randamente: 6 persoane

Ingrediente

1 piept de pui

2 morcovi

2 rădăcini de pătrunjel

1 păstârnac

3-4 căței de usturoi

1/2 rădăcină de țelină

1 legătură de pătrunjel

1 ceapă

500 ml smântână pentru gătit

2 linguri oțet

2 gălbenușuri

50 ml ulei

sare

piper

Indicații

Dați toate legumele pe răzătoare.

Căliți legumele aproximativ 5 minute într-o tigaie.

Puneți pieptul de pui la fiert într-o oală de supă în apă cu sare.

Odată ce pieptul de pui e aproape fiert, adică în aproximativ 25 de minute, scoateți-l, adăugați legumele la supă.

Rupeți pieptul de pui fâșii sau tăiați-l fideluțe.

Reintroduceți pieptul de pui în oală.

Amestecați gălbenușurile cu smântâna și dregeți supa. Condimentați cu sare, oțet, piper, pătrunjel mărunțit și usturoi pisat.

Lăsați să mai dea în clocot 2 minute.

00:00

1 Review

Flavia

octombrie 17, 2015

Yamiii!

All fields are required to submit a review.