You only live once, lick the bowl.

Cobbler cu căpșune

  , ,

iunie 9, 2015

0.0 0

Cobbler e fratele crumble-ului pregătit de primii coloniști britanici stabiliți în America.
Diferă puțin la aspect și gust. Sunt însăambele la fel de savuroase.
Puteți folosi și alte fructe precum cireșe, vișine, piersici, caise, mere sau fructe de pădure.
Se servește cald, cu înghețată de vanilie, frișcă sau smântână.
Spor la prăjiturit!
Vă țuc!

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 35 mins
  • 30 mins

    35 mins

    1 hr 5 mins

  • Randamente: 6-8 persoane

Ingrediente

Pentru crustă

200 g unt

200 g făină

100 g muesli cu căpșune

1 praf de sare

1/2 plic de praf de copt

coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru umplutură

500 g căpșune

150 g zahăr

1 esență de vanilie

2 linguri de amidon

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Dați untul pe răzătoare, amestecați-l cu făina, muesli, sarea și zahărul. Trebuie să obțineți un amestec sfărâmicios. Dați-l la rece 20 de minute.

Spălați căpșunele, curățați-le de codițe și tăiați-le în sferturi. Amestecați-le cu restul ingredientelor pentru umplutură.

Turnați umplutura în tavă și formați mici mingi de crustă pe care le repartizați peste umplutură în tavă.

Dați tava la cuptor 35 de minute.

Serviți cobbler-ul cald cu înghețată de vanilie sau smântână grasă.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.