You only live once, lick the bowl.

Cornulețe fragede cu magiun de prune.

  ,

ianuarie 10, 2015

0.0 0

Cornulețele acestea ți se topesc în gură. Untura le face extraordinar de fragede. Folosesc aceeași rețetă și pentru biscuiții din ișlere. Puteți înlocui magunul (silvoița) cu un amestec de gem de caise, coajă de lămâie și nucă măcinată.
Dar acestea sunt precum cele făcute de bunica din Babța. Se pregătesc repede și ușor. Puteți implica și copiii. Alor mei le place enorm să se implice.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 1 hr
  • 40 mins

    1 hr

    1 hr 40 mins

Ingrediente

1 cană untură

3 căni făină + 1 cană dacă

1 cană smântână

1 ou

sare1 plic drojdie uscată

200 g magiun de prune

200 g zahăr pudră.

Indicații

Amestecați untura cu făina și sarea.

Adăugați smântâna și oul și frământați un aluat moale. Dacă trebuie, adăugați mai multă făină.

Formați două mingi din aluat, acoperiți-le cu folie de plastic și dați-le la rece 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Pe o suprafață tapetată cu făină, întindeți fiecare minge în câte o foaie subțire de 1 cm.

Folosind o formă rotundă, decupati cercuri.

Puneți puțin magiun în fiecare cerc, circa 1/4 de linguriță.

Rulați fiecare sub forma unui sul pe care îl îndoiți sub forma unei semilune.

Așezați-le pe tava pe care ați pus hârtie de copt în prealabil.

Coaceți cornulețele circa 30 de minute.

Răciți-le și acoperiți-le cu zahar pudră.

Repetați procedeul și cu cealaltă parte de aluat.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.