You only live once, lick the bowl.

Coșulețe cu gem și spumă cu alune.

  ,

februarie 3, 2015

0.0 0

Coșulețele acestea sunt un desert clasic dar fantastic. Nu sunt exagerat de dulci. Combinația gem de caise dulce- acrișor, vișine dulci din borcan și spumă cu alune e echilibrată. Puteți înlocui alunele cu nucă măcinată.
Puteți să pregătiți o cantitate dublă de aluat și să refrigerați jumătate pentru un alt desert,o tartă, spre exmplu. Se păstrează bine la frigider chiar și o săptămână.

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 30 mins
  • 45 mins

    30 mins

    1 hr 15 mins

  • Yields: 30 coșulețe mici.

Ingredients

100 g untură

300 g făină

2 ouă

2 linguri zahăr

100 ml smântână

1/2 borcan de gem de caise

100 g alune măcinate mărunt.

1/2 linguriță sare

3 linguri vișine din borcan

1/2 plic praf de copt

Directions

Amestecați untura cu făina, praful de copt și sarea.

Adăugați gălbenușurile de la cele două ouă, smântâna și frământați un aluat moale pe care trebuie să îl răciți 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Bateți albușurile de ou cu cele 2 linguri de zahăr și încorporați alunele măcinate. Eu folosesc alune sărate și prăjite. Combinația de sărat cu dulce e foarte bună.

Întindeți aluatul într-o foaie subțire și decupați cercuri cu diametrul puțin mai mare decât cel al coulețelor.

Umpleți coșulețele cu câte o foaie și, folosind degetele, apăsați bine foaia pentru ca aceasta să ia forma coșulețului metalic.

Puneți câte o jumătate de linguriță de gem în fiecare coșuleț, câte o vișină și câte o linguriță de spumă.

Dați la cuptor pentru 30 de minute.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.