You only live once, lick the bowl.

Dhal – supă indiană de linte. (de post)

  , , , ,

martie 10, 2015

4.0 2

Dhal este o supă indiană de linte cu aromă intensă. Dacă nu vă place mâncarea condimentată, atunci nu e pentru voi. Este o supă de post. Dacă reduceți cantitatea de apă din rețetă și înmuiați lintea înainte, puteți să o serviți ca garnitură.
Eu am preferat să mixez supa, am transformat-o într-o supă- cremă.
Nu am introdus chilli în supă, l-am servit lângă farfurie, pentru a putea fi consumată și de copii.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 45 mins
  • 10 mins

    45 mins

    55 mins

  • Randamente: 6-8 persoane

Ingrediente

250 g linte roșie uscată

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

2 linguri ulei

1 linguriță curry

1 linguriță garam massala

1 linguriță boia

1 linguriță semințe de muștar

12 linguriță semințe de coriandru

4 roșii

1 chilli

sare

piper

Indicații

Tocați ceapa și roșiile mărunt, spălați lintea bine și pisați usturoiul.

În oala în care veți face supa, turnați uleiul, căliți toate condimentele, apoi adăugați ceapa și usturoiul.

Eu am ales să nu introduc chilli în supă, pentru că mâncarea picantă nu e adecvată copiilor. Dar acum e momentul să introduceți chilli, în mod normal.

După ce ceapa s-a înmuiat, adăugați lintea și căliți-o câteva minute.

Adăugați roșiile tocate.

Condimentați cu sare și piper.

Turnați 2,5 l de apă și lăsați supa să fiarbă la foc potrivit timp de 30 de minute, până ce lintea se fierbe bine.

În mod tradițional, dhal se servește ca atare. Eu însă am pasat-o, am transformat-o într-o supă- cremă.

00:00

2 Reviews

bianca

martie 18, 2015

Aveți dreptate. Dhal este linte decorticată. Wikipedia definește însă dhal și ca fiind o tocană, fiertură densă, un fel de mâncare indian.Rețeta mea este dintr-o carte cu rețete de curry din anii 70. Eu am transformat această tocană într-o variantă mai lichidă, recte, o supă. Mulțumesc pentru completare. Mă bucur că vă place lintea. Nu e minunat că arta gastronomică ne dă libertatea de a găti și metamorfoza rețete pe gustul nostru?!

Belle dImagination

martie 14, 2015

*Dhal înseamnă linte decorticată, nu supă de linte.
Şi da, e bună, dar dacă nu prăjeşti înainte de a fierbe şi pui la final uleiul, iese la fel de gustoasă dar mult mai sănătoasă

All fields are required to submit a review.