You only live once, lick the bowl.

Orez în lapte, caise și sos de caramel sărat

  , ,

iulie 21, 2015

0.0 0

Orzul în lapte e desertul copilăriri multora dintre noi.
Combinația de orez în lapte, sos caramel sărat și fructe este nemaipomenită.
Azi am ales caise. Puteți înlocui caisele cu mere, prune, smochine crude.

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 30 mins
  • 5 mins

    30 mins

    35 mins

Ingrediente

Pentru orezul în lapte

1 l lapte

1 cană orez cu bob rotund

1 praf de sare

1 plic zahăr vanilat bourbon

4 linguri zahăr

Pentru sosul de caramel sărat

170 g zahăr

50 g unt

300 ml frișcă din lapte

1 linguriță sare

4 caise

Indicații

Spălați orezul în apă. Puneți-l la fiert cu restul ingredientelor pentru orez în lapte.

Amestecați continuu, până când orezul e fiert și cremos, aproximativ 30 de minute.

Între timp, pregătiți sosul caramel, puneți la fiert toate ingredientele și amestecați continuu până când sosul scade la jumătate, aproximativ 20 de minute.

Feliați 4 caise pentr servit.

Serviți orezul cu sos caramel sărat și felii de caise.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.