You only live once, lick the bowl.

Pâine de mălai

  , ,

martie 13, 2015

0.0 0

Le vorbisem elevilor mei despre intenția mea de a reviteliza vechi rețete tradiționale specifice zonei sătmarului. Am primit minunate chischineuri oșenești și blide înflorate care mă înveselesc instantaneu. Am primit, de asemenea, mai multe rețete oșenești de pâine de mălai. Le-am testat.Rețeta de bază, tradițională, care a fost o reușiă pentru mine,conține doar făină de mălai, drojdie, ulei și sare. Eu am făcut-o mai pe gustul meu, mai aromată. Dacă nu vă place prazul sau nu vă plac rețetele picante, eliminați respectivele ingrediente din rețetă.
Mulțumesc pentru sprijinul vostru, copii!
Spor la bucătărit li să vă fie de bine!
Vă țuc!

Ingrediente

950 g făină de mălai

1 plic de drojdie uscată

1 linguriță de zahăr

2 linguri de sare

1 linguriță de fulgi de chilli

1 linguriță de rozmarin mărunțit

2 linguri praz mărunțit

3 linguri ulei de măsline

piper

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade.

Amestecați 200 g de făină de mălai cu plicul de drojdie, zahărul și 200 ml apă călduță. Lăsați să crească 20 de minute.

Opăriți restul de făină de mălai cu1 l apă fiartă. Încorporați imediat celelalte ingrediente (rozmarinul, prazul, uliul de măsline, fulgii de chilli și piperul.)

Amestecați această făină opărită cu cea amestecat cu drojdie.

Ungeți o tavă dreptunghiulară sau 16 forme de brioșe cu ulei. Distribuiți coca uniform. Eu am folosit forme de brioșe deoarece astfel se coc mult mai repede.

Coaceți-le timp de 40 de minute în formele de brioșe sau 1 oră în tava dreptunghiulară.

Pâinea e densă, nu formează coajă, nu crește semnificativ, însă e delicioasă.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.