You only live once, lick the bowl.

Paprikaș de pui cu găluște altfel

  ,

ianuarie 25, 2015

0.0 0

Ieri m-am tot gândit dacă am vreo mâncare preferată. M-am decis- paprikașul cu găluște e mâncarea care mă face să mă simt cel mai bine. Dacă merg la mama în vizită, știe că așa mă poate răsfăța cel mai bine.
Rețeta aceasta e cu piept de pui. Însă e delicioasă și cu pulpe. Amestecul mexican de condimente o face mai specială, diferită de rețeta originală.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • 30 mins

    40 mins

    1 hr 10 mins

  • Randamente: 4 persoane

Ingrediente

Pentru paprikaș

500 g piept de pui

50 ml ulei

2 cepe

1/2 ardei

2 linguri condiment tex-mex (se găsește la raionul de produse orientale )

300 ml smântână pentru gătit

1 legătură de frunze de pătrunjel

1 lingură de făină

sare

piper

1/2 chilli roșu

Pentru găluște

400 g de făină

2 ouă

sare

apă

Indicații

Tăiați pieptul de pui cubulețe.

Mărunțiți ardeiul, ceapa, pătrunjelul, ardeiul chilli.

Căliți carnea iar când aceasta capătă o ușoară culoare arămie, condimentați-o cu condimentul mexican, sare și piper.

Adăugași ardeiul și ceapa, să se călească și ele.

Când ceapa s-a înmuiat, adăugați apă și lăsați să fiarbă la foc mic 20 minute.

Amestecați făina cu smântâna și puțin sos de la carne.

Adăugați smântâna la sos și mai fierbeți 5 minute.

Pregătiți amestecul pentru găluște amestecând ouăle cu făina, sarea și apă pentru a obține consistența unui aluat pentru clătite gros.

Fierbeți apă cu sare într-o oală și, folosind o lingură,desprindeți câte o jumătate de lingură de cocă în apa clocotită. Fierbeți găluștele 5 minute, până se ridică la suprafață.

Strecurați-le și limpeziți-le din abundență.

Serviți paprikașul cu găluște și pătrunjel verde din belșug.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.