You only live once, lick the bowl.

Pizza cu brânză fetta, ciuperci, semințe și smântână.

  ,

ianuarie 17, 2016

0.0 0

Aceasta e pizza mea vegetariană preferată. E sățioasă, cu multă brânză, iar crusta e exact așa cum trebuie, nici prea subțire sau crocantă, nici prea groasă.
Semințele îi conferă o aromă subtilă și o notă crocantă.
Am servit-o cu un sos alb de smântână cu usturoi.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

  • Prep: 1 hr 25 mins
  • Cook: 50 mins
  • 1 hr 25 mins

    50 mins

    2 hrs 15 mins

  • Randamente: 2 pizza

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină

1 lingură ulei de măsline

200 ml apă călduță

1/2 cub de drojdie sau 1/2 plic de drojdie uscată de 7 g

1 lingurițe sare

piper

1 lingurițe zahăr

Pentru topping

4 linguri smântână

200 g brânză fetta

50 g brânză de burduf sau cu mucegai

200 g ciuperci champignon feliate

sare

piper

2 crenguțe cimbru

2 linguri mix de semințe de dovleac, floarea-soarelui, susan, in

100 g cașcaval ras

Indicații

Pregătiți aluatul pentru pizza frământând un aluat moale care trebuie lăsat la dospit, într-un loc cald, într-un vas acoperit pentru aproximativ o oră, până se dublează în volum.

Frământați coca dospită pentru a îndepărta bulele de aer , apoi împărțiți aluatul în 2.

Preîncălziți cuptorul la 250 grade.

Întindeți fiecare bucată de aluat în formă de cerc, așezați foaia de pizza în tavă.

Ungeți fiecare foaie cu smântână, presărați felii de ciuperci, apoi brânză, asezonați cu sare, piper, cimbru, cașcaval și semințe.

Dați pizza la cuptor pentru 15-20 de minute, până ce formează o crustă arămie.

Serviți-o cu un sos de smântână amestecată cu usturoi.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.