You only live once, lick the bowl.

Pogăcele cu zer și semințe

  , ,

ianuarie 20, 2016

0.0 0

Pogăcelele acestea sunt un minunat înlocuitor pentru pâine la o masă festivă. Am profitat de faptul că mi-a rămas zer de la brânza făcută în casă și am făcut aceste minunății aburinde.
Puteți să le aromați și cu alte ierburi- cimbru, busuioc sau chiar chilli.
Sunt nemaipomenite alături de o tocăniță sau o ciorbă cu smântână.
Îmi place să le coc într-o zi mohorâtă și rece. Îmi fac casa să miroase minunat.
Spor la coptături!
Vă țuc!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • 15 mins

    10 mins

    25 mins

  • Randamente: 12 bucăți.

Ingrediente

2 căni făină

2 lingurițe praf de copt

1 linguriță sare

1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

100 g unt dat pe răzătoare sau untură

3/4 de cană de zer

mix de semințe la alegere

1 ou pentru uns

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.

Cerneți făina, praful de copt, sare și bicarbonatul într-un bol.

Amestecați grăsimea până obțineți consistența unui pesmet.

Eu prefer să folosesc untură. Ies mult mai savuroase.

Adăugați treptat zerul. Aluatul trebuie să fie moale și fărâmicios.

Pe o suprafață pudrată cu făină, întindeți aluatul într-un dreptunghi , împachetați-l în 3, apoi întindeți din nou și repetați procedeul de încă 2 ori.

Apoi întindeți un dreptunghi de circa 5 cm grosime.

Decupați 12 pogăcele folosind un cerc.

Așezați pogăcelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu ou, presărați-le cu semințe și coaceți-le timp de 15 minute.

Serviți-le călduțe ca aperitiv sau în loc de pâine la o tocăniță.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.