You only live once, lick the bowl.

Prăjitură cu mere

  ,

februarie 23, 2015

0.0 0

Prăjitura cu mere (porloș cu mere) e ușor de preparat. Rețeta de foi o puteți întrebuința și la prăjitura cu umplutură de brânză dulce, dar și la plăcintă cu dovleac. Are un conținut redus de zahăr.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 40 mins
  • 35 mins

    40 mins

    1 hr 15 mins

  • Randamente: 6-8 persoane

Ingrediente

Pentru foi

400 g făină

200 g unt

1 ou+ un gălbenuș pentru uns

1 lingură oțet

150 ml iaut

1/2 linguriță de sare

1/2 plic praf de copt

Pentru umplutură

4 linguri griș

1 kg mere

150 g zahăr

1 linguriță de scorțișoară

Indicații

Ingredientele pentru foi sunt similare unui aluat de tartă. Doar că avem nevoie de iaurt și un agent de creștere care să le facă mai pufoase.

Dați untul pe răzătoare și amestecați fulgii obținuți cu făina. Amestecul trebuie să fie de consistența unui pesmet mai grosier.

Adăugați și restul ingredientelor și frământați un aluat moale.

Înveliți aluatul în folie de plastic și dați-l la rece timp de 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Spălați merele, curățați-le de coajă și dați-le pe răzătoare, pe partea mai mare. Stoarceți merele de zeamă.

Amestecați merele cu zahăr și scorțișoară.

Scoateți coca de la rece, împărțiți-o în două și întindeți două foi.

Așezați prima foaie în tavă, presărați puțin griș, apoi umplutura de mere, griș și foaia a doua. Ungeți foaia superioară cu gălbenuș. Grișul absoarbe excesul de apă din mere și asigură o coacere mai bună.

Străpungeți din loc în loc foaia de deasupra cu furculița pentru a asigura coacerea uniformă.

Coaceți timp de 40 de minute.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.