You only live once, lick the bowl.

Prăjitură cu mere tradițională

  ,

septembrie 15, 2015

0.0 0

Prăjitura sau pitaasta cu mere, cu untură și smântână, puhabă și înmiresmată, e preferata tuturor membrilor familiei mele.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • 30 mins

    40 mins

    1 hr 10 mins

  • Randamente: 8 persoane

Ingrediente

1 lingură untură

2 căni cu făină

1/2 praf de copt

1 plic de drojdie uscată

250 ml smântână

1 ou

1 praf de sare

6 linguri griș

10 mere acrișoare

2 lingurițe scorțișoară

150 g zahăr

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Amestecați făina cu untura până obțineți un amestec asemănător unui pesmet .

Adăugați smântâna, oul, praful de copt, drojdia și sarea.

Decojiți merele și dați-le pe răzătoare. Amestecați-le cu zahărul și scorțișoara.

Împărțiți coca în două. Întindeți două foi.

Așezați prima foaie pe fundul unei tăvi rectangulare.

Presărați jumătate din cantitatea de griș.

Stoarceți puțin merele de zeamă și distribuiți-le peste foaie.

Presărați grișul rămas peste mere.

Întindeți a doua foaie și împungeți-o pe alocuri cu furculița.

Dați prăjitura la cuptor pentru 40 de minute.

După ce s-a răcit, presărați zahăr pudră.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.