You only live once, lick the bowl.

Prăjitură cu nuci macadamia, caise, lavandă și cognac

  

iulie 19, 2016

0.0 0

Prăjitura aceasta se bucură de prospețimea caiselor de sezon. O puteți prepara și în afara sezonului acestor fructe, înlocuind cantitatea de caise și zahăr cu un borcan de gem de caise.
Caisele nu necesită nici o preparare termică, se vor înmuia în timpul coacerii.
Prăjitura e parfumată de cognac și lavandă. E un desert acrișor, cu conținut redus de zahăr.
Texturile diferite, de la crocant la cremos, o fac atât de delicioasă.
În tot procesul de prăjitureală durează mai mult să aștepți răcirea aluatului și coacerea decât pregătirea în sine. Efort minim, satisfacții maxime!
Sper să vă faceți timp să o preparați.
Vă țuc!

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 40 mins
  • 40 mins

    40 mins

    1 hr 20 mins

  • Randamente: 8-10 persoane

Ingrediente

Pentru cocă

170 g untură sau unt moale

400 g făină

2 linguri smântână

2 lingurițe bicarbonat de sodiu

100 g zahăr

1/2 linguriță sare

1 ou

50 g fulgi de ovăz

1 pumn nuci de macadamia

Pentru umplutură

500 g caise

2 lingurițe lavandă

2 lingurițe cognac

100 g zahăr brun

1 fiolă esență vanilie

1/4 linguriță sare

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă rectangulară cu unt sau untură și tapetați-o cu hârtie de copt, astfel încât să depășească marginile tăvii.

Amestecați făina cu untura sau untul și bicarbonatul până devine un amestec asemeni pesmetului.

Încorporați smântâna, oul și sarea. Nu frământați mult coca, doar atât cât să obțineți o compoziție omogenă.

Rupeți jumătate din cocă și încorporați fulgii de ovăz și nucile mărunțite. Formați o minge de aluat omogen.

Înveliți fiecare bucată de cocă în folie alimentară și dați-le la rece 30 de minute.

Scoateți sâmburii caiselor și tocați-le mărunt. Amestecați-le cu restul ingredientelor pentru umplutură.

Întindeți foaia simplă și așezați-o pe fundul tăvii.

Turnați umplutura.

Întindeți și foaia din coca cu nuci și așezați-o deasupra.

Coaceți prăjitura 40 de minute.

Serviți-o caldă cu înghețată sau iaurt grecesc sau rece, ca atare.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.