Prăjitură Iulia

  

decembrie 21, 2015

0.0 0

De Crăciun, pregătim rețete de prăjituri mai speciale. De obicei rețete consacrate, moștenite. Prăjitura aceasta nu e o rețetă moștenită. Am improvizat și i-am dat numele fiicei mele. M-am gândit că e un cadou de Crăciun mai special pentru ea.
Bineînțeles că a fost ajutorul meu la prăjiturit.
E o prăjitură dulce-acrișoară, cremoasă, fină, festivă. Sper să vă placă și vouă.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 1 hr 20 mins
  • 40 mins

    1 hr 20 mins

    2 hrs

  • Randamente: 1 tavă

Ingrediente

Pentru blat

400 g făină

200 g unt moale

200 g zahăr

6 ouă

1 păstaie de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat

200 g vișine din borcan pentru prăjituri

100 g ciocolată neagră

1 praf de copt

6 linguri lapte

1 praf de sare

Pentru cremă

2 plicuri budincă de vanilie

1 l lapte

6 linguri zahăr

6 gălbenușuri

100 g unt moale

2 linguri cacao

1 păstaie de vanilie sau 1 fiolă de esență de vanilie

În plus

200 g biscuiți simpli

100 ml lapte

200 ml frișcă

Indicații

Pentru blat

Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Ungeți o tavă pătrată cu unt și tapetați-o cu hârtie de copt.

Folosind un mixer, bateți untul și zahărul până devin spumoase, apoi adăugați ouăle unul câte unul.

Cerneți făina și praful de copt într-un bol și adăugați-le treptat la amestec.

Adăugați și vanilia și laptele.

Topiți ciocolata pe baie de aburi. Împărțiți amestecul pentru blat în două. Într-o jumătate adăugați ciocolata topită.

Turnați amestecul cu vanilie în tavă, întindeți-l. Apoi turnați amestecul cu ciocolată deasupra, întindeți-l și pe acesta. Puneți bucățile de vișine din loc în loc, la distanțe egale.

Puneți prăjitura la copt pentru 30-40 de minute.

Pentru cremă

Amestecați praful de budincă, laptele, vanilia, gălbenușurile și zahărul. Fierbeți crema până se îngroașă. Adăugați la o treime din cremă cacao și răciți cele două creme.

După ce s-a răcit, încorporați în fiecare jumătate din cantitatea de unt moale.

Bateți frișca tare și răciți-o.

Pentru a asambla prăjitura

Împărțiți crema de vanile în două. Folosiți jumătate pentru a o întinde peste blat.

Înmuiați rapid fiecare biscuite în lapte rece și suprapuneți peste crema de vanilie un strat de biscuiți.

Urmează crema cu cacao pe care o întindeți peste biscuiși, apoi un nou strat de biscuiți înmuiați în lapte, apoi al doilea strat de cremă de vanilie.

Finisați cu frișca bătută și refrigerați prăjitura până la servire.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.