You only live once, lick the bowl.

Prăjitură Jerbo

  ,

ianuarie 25, 2015

0.0 0

Jerbo e prăjitura mea preferată din copilărie. Are nucă multă, e dulce-acrișoară, se pregătește repede, comparativ cu alte deserturi și o tavă hrănește un batalion. :D

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • 30 mins

    40 mins

    1 hr 10 mins

  • Randamente: 12 persoane

Ingrediente

500 g nucă măcinată

300 g zahăr

2 picuri zahăr vanilat

coaja unei lămâi

500 g făină

250 g unt

1/2 linguriță sare

1 plic drojdie uscată

100 ml smântână

2 gălbenușuri

1 borcan gem de caise

300 g ciocolată neagră

200 ml smântână pentru gătit

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade.

Radeți untul într-un bol, amestecați cu făina până obțineți consistența unui pesmet.

Adăugați sarea, gălbenușurile, drojdia, smântâna, 100 de grame de zahăr și frământați un aluat moale.

Împărțiți coca în 4 mingi din care întindeți, pe rând 4 foi. Aluatul nu trebuie să dospească deloc.

Amestecați nuca cu 200 g de zahăr, coaja de lămâie și zahărul vanilat.

Întindeți prima foaie în tavă, ungeți-o cu gem, presărați amestecul de nucă. Încercați să vă împărțiți nuca în 3 părți. Prăjitura e delicioasă dacă are nucă din belșug. Eu prăjesc nuca înainte de măcinare, astfel e mai aromată.

Repetați procedeul și cu celelalte ingrediente rămase- întindeți o altă foaie, ungeți-o cu gem, presărați nucă.

Coaceți 40 de minute.

În timp ce prăjitura se răcește, topiți ciocolata pe baie pe aburi , încorporați smântâna lichidă.

Glazurați prăjitura răcită cu ciocolată și feliați-o abia după ce și ciocolata s-a închegat.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.