You only live once, lick the bowl.

Prăjitură rapidă cu iaurt și caise

  ,

iulie 19, 2016

0.0 0

Această prăjitură rapidă are la bază o rețetă de brioșă.
E pufoasă, fructată, acrișoară, numai bună pe o zi toridă de vară.
Nu necesită tehnici elaborate de patiserie. Nu trebuie decât să incorporați ingredientele prăjiturii, până obțineți un amestec omogen.
Dacă amestecați îndelung, prăjitura va fi grea și indigestă.
Puteți folosi mere, piersici, pere, afine sau prune pentru a înlocui caisele.
Spor la prăjiturit!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 40 mins
  • 15 mins

    40 mins

    55 mins

  • Randamente: 8-10 persoane

Ingrediente

100 g unt

400 g făină

3 ouă

300 ml iaurt

300 g caise

1 fiolă esență de vanilie

coaja rasă a unei lămâi.

150 g zahăr

1 praf de copt

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Ungeți cu unt o tavă rectangulară și tapetați-o cu hârtie de copt.

Scoateți sâmburii caiselor și feliați-le .

Amestecați făina, praful de copt, zahărul cu iaurtul, coaja de lmâie, esența de vanilie, untul, ouăle bătute puțin. Turnați amestecul în tavă.

Așezați feliile de caise estetic deasupra.

Coaceți prăjitura 40 de minute. Verificați cu o scobitoare.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.