You only live once, lick the bowl.

Pretzels (covrigei pentru bere)

  

mai 18, 2016

0.0 0

Ador pâinea și orice derivat al ei. Îmi plac covrigii și acești covrigi bavarezi sunt preferații mei.
Sunt aromați, moi, sățioși. Se potrivesc de minune cu muștar Dijon, mâncați în stil new-yorkez. Sunt acompaniamentul ideal la o bere rece sau alături de o salată savuroasă.
Nu sunt greu de preparat. Dacă nu sunteți îndemânatici, puteți să faceți simple bastonașe sau chifle.
Oricare ar fi forma lor, îi veți iubi, garantat.
Spor la copt!
Vă țuc!

  • Prep: 2 hrs
  • Cook: 15 mins
  • 2 hrs

    15 mins

    2 hrs 15 mins

Ingrediente

Pentru cocă

350 g făină

50 g unt moale

2 lingurițe sare

1 lingură zahăr

1 plic drojdie uscată

350 ml apă caldă

Adițional

ulei de floarea soarelui pentru uns tava

5 linguri bicarbonat de sodiu

3 l apă pentru opărit

1 gălbenuș pentru uns

sare grunjoasă

mac

Indicații

Amestecați ingredientele pentru aluat și frământați un aluat ferm. Lăsați-l la dospit într-un bol uns cu ulei și acoperit cu folie alimentară. Dospitul trebuie să dureze 1 oră, până ce coca își dublează volumul.

Frământați aluatul din nou pentru a scoate aerul.

Preîncălziți cuptorul la 200 grade.

Împărțiți coca în 12 bucăți egale și, pe o planșetă (fără făină) și întindeți fiecare bucată de cocă sub forma unor bastonașe din care formați covrigii.

Puneți apa la fiert cu bicarbonatul, apoi opăriți covrigii timp de 1 minut pe fiecare parte, până se umflă.

Scoateți-i pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei.

Ungeți-i cu gălbenuș amestecat cu un strop de apă.

Presărați sare grunjoasă din belșug și mac, după plac.

Coaceți-i 15 de minute până se rumenesc frumos.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.