You only live once, lick the bowl.

Pui cu tăiței în stil tailandez (Pad See Ew)

  ,

ianuarie 28, 2017

0.0 0

Pad See Ew e un preparat tailandez cu tăiței de orez stir-fry.
Rețeta conține condimente tipic asiatice. Am folosit galanga si lemongrass, sos de stridii, pak choi, sos de soia, oțet devin de orez , alune și usturoi.
Se prepară rapid. E foarte aromat. Galanga îi dă o tentă picantă, lemongrass îi conferă prospețime.
Puteți folosi lime în locul oțetului, pentru a obține combinația sweet & sour specific tailandeză.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

    30 mins

  • Randamente: 4 persoane

Ingrediente

150 g tăiței de orez

1 piept de pui

2 pak choi

3 linguri ulei de arahide

Pentru sos

3 căței de usturoi pisați

4 linguri de sos de soia

2 linguri de sos de stridii

2 lingurițe de oțet de vin de orez

1 linguriță zahăr

100 ml apă

1/4 linguriță praf de lemongrass

1/4 linguriță praf de galanga

Pentru servit

1 pumn de alune prăjite mărunțite

Indicații

Opăriți tăițeii până la utilizare.

Tăiați pieptul de pui bucăți mici.

Amestecați toate condimentele pentru sos într-un bol.

Încingeți tigaia wok și căliți usturoiul în uleiul de arahide.

Apoi căliți bucățile de carne.

După ce s-au rumenit, adăugați ingredientele pentru sos și pak choi tăiat în sferturi.

La final, adăugați tăițeii și amestecați timp de 2 minute.

Serviți cu alune prăjite și mărunțite.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.