You only live once, lick the bowl.

Salată cu sparanghel, ton și fasole

  , , , ,

mai 26, 2016

4.0 1

E sezonul sparanghelului. Am profitat de faptul că am găsit la piață sparanghel proaspăt, minunat de verde.
Am decis să fac o adaptare a salatei Nicoise, combinând sparanghelul cu fasole albă, ceapă roșie, capere și ouă fierte tari.
E o salată simplă, cu puține ingrediente, dietetică și plină de prospețime.
Puteți folosi și alte plante aromatice. Se potrivește foarte bine atât tarhonul cât și mărarul.
Puteți folosi oțet de vin roșu, dacă vă place, sau maioneză dacă doriți să o faceți mai cremoasă.
Sper să fie și pe gustul vostru și să o încercați degrabă.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 5 mins
  • 10 mins

    5 mins

    15 mins

  • Randamente: 2 persoane

Ingrediente

1 legătură sparanghel

1 conservă ton

1 conservă fasole albă

1 legătură pătrunjel verde

2 linguri capere

1 ceapă roșie

câteva frunze radichio

4 ouă fierte tari

zeama de la 1/2 lămâie

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Indicații

Tupeți părțile lemnoase ale sparanghelului. Dacă veți încerca să rupeți o tijă, ea va ceda în punctul unde începe partea fragedă.

Fierbeți sparanghelul 5 minute, apoi imediat cufundați-l într-un bol cu apă cu gheață pentru a-i opri fierberea și a-l păstra crocant.

Tăiați tijele de sparanghel în trei.

Tăiați ceapa rondele, tocați pătrunjelul.

Limpeziți fasolea din conservă.

Amestecați zeama de lămâie cu uleiul de măsline.

Tăiați ouăle în jumătăți.

Amestecați ingredientele și asezonați cu sare și piper.

00:00

1 Review

Cristian

iunie 16, 2016

Reteta este ok, dar nu este de post.
Pestele este considerat ca aliment de post in zilele in care este dezlegare la peste, iar oul nu este aliment de post.

All fields are required to submit a review.