You only live once, lick the bowl.

Salată grecească

  , , ,

mai 18, 2016

0.0 0

Salata grecească e o rețetă clasică ce se poate consuma în orice anotimp.
Varianta mea e una cu un dressing aromat, lejer, pe un pat de frunze de ruccola.
Ruccola îi conferă o notă picantă, piperată.
E minunată alături de pâine prăjită sau dovlecei pane.
Spor la sălățit!
Vă țuc!

  • Prep: 25 mins
  • 25 mins

    25 mins

  • Randamente: 4 persoane

Ingrediente

1 pumn frunze de ruccola

4 ridichi

3 roșii mari

1/2 ceapă roșie

1 pumn măsline verzi

300 g brânză feta sau de capră cu mărar

1/3 castravete fabio

1 crenguță de mentă

1 crenguță oregano

1 crenguță busuioc

sucul de la 1/2 lămâie

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Indicații

Tăiați brânza și roșiile cubulețe.

Tăiați ceapa, ridichile și castraveții rondele subțiri.

Tocați ierburile aromatice mărunt și amestecați-le cu uleiul de măsline și sucul de lămâie.

Așezați frunzele de ruccola pe un platou.

Amestecați roate celelalte ingrediente și asezonați cu sare și piper.

Serviți salata pe patul de ruccola, alături de pâine prăjită.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.