You only live once, lick the bowl.

Sarmale cu păsat și ciuperci

  , , , ,

februarie 25, 2015

0.0 0

Sarmalele cu păsat sunt o alternativă de post, vegană la sarmalele tradiționale. Sunt delicioase. Le prefer celor cu carne deoarece sunt mult mai sănătoase. Sunt o alternativă și pentru și pentru dieta hipoglicemică sau hipocalorică.
Spor la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

    50 mins

Ingrediente

1 căpățână de varză murată

2 cepe

1 legătură de mărar uscat

2 linguri mărar verde mărunțit

1 pachet ciuperci uscate

1 morcov

1 cartof

250 g păsat

300 ml bulion

50 ml ulei

sare

piper

Indicații

Curățați foile de varză murată de cotor și tăiați-le în jumătate.

Curățați morcovul, cepele și cartoful.

Opăriți ciupercile și rehidratați-le 10 minute.

Mărunțiți ceapa și cartoful. Dați morcovul pe răzătoare.

Căliți legumele în ulei 5 minute.

Spălați bine păsatul, scurgeți-l de apă.

Amestecați păsatul cu legumele călite și 2 linguri de bulion. Condimentați cu sare, piper și mărar verde.

Rulați foile de varză cu câte o lingură de umplutură.

Așezați-le în oală pe un strat de mărar uscat și foi de varză murată.

Amestecați bulionul cu 300 ml apă și 1 lingură de zahăr.

Fierbeți sarmalele timp de 35- 40 de minute.

Serviți-le cu ardei iute.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.