You only live once, lick the bowl.

Somon în stil asiatic

  , ,

octombrie 6, 2016

0.0 0

Dacă vă plac mâncarea asiatică și peștele deopotrivă, vă recomand această rețetă.
Se pregătește în 30 de minute, e sănătoasă și foarte aromată.
E ușor de gătit și pentru cei ce sunt novice în ale bucătăriei.
E un prânz sau o cină rapidă, pentru orice anotimp.
Spor la bucătărit!
Vă țuc!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

    30 mins

  • Randamente: 2 persoane

Ingrediente

Pentru somon

2 bucăți somon file

1 lingură de miere

1 linguriță de sos teryaki

sare

piper

susan

Pentru tăițeii cu broccoli

1 broccoli

1 pachet de tăiței din făină de orez

1 ceapă mică

1 gogoșar

2 căței de usturoi

1 lingură ulei de arahide

1 lingură ulei de susan

2 linguri sos de soia

1 lingură sos de stridii

1/2 linguriță condiment 5 spice

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Amestecați ingredientele pentru somon și ungeți fileurile cu marinata aceasta.

Prăjiți fileurile câte 2 minute pe fiecare parte, începând cu partea cu piele.

Apoi introduceți tigaia la cuptor pentru 10 minute.

Fierbeți 500 ml apă cu o linguriță de sare și opăriți pastele într-un bol.

Între timp desfaceți broccoli buchețele, tăiați gogoșarul, ceapa și usturoiul julien.

Încingeți uleiul de susan și cel de arahide într-un wok sau tigaie cu marginile mai înalte, trageți la tigaie legumele, apoi asezonați cu sosul de soia, de stridii și condimentul 5 spice. Adăugați 100 ml apă și, la foc iute, amestecați până sosul devine mai gros.

Scurgeți tăițeii și amestecați-i cu legumele.

Scoateți peștele din cuptor, presărați pe partea fără piele susan și serviți-l cu restul ingredientelor.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.