You only live once, lick the bowl.

Supă-cremă de dovleac copt

  , ,

februarie 8, 2015

0.0 0

Supa aceasta are arome de iarnă. Te mângâie pe suflet și te face să te simți mai bine instantaneu.
E atât pe placul copiilor cât și al adulților. Dacă e să coaceți dovleac, coaceți unul de 3-4 kg. Durează la fel de mult ca timp, însă piureul obținut îl puteți porționa și congela pentru a-l folosi în rețete diferite. Ați încercat dovleac copt presărat cu puțină scorțișoară într- un bol de lapte călduț? E excelent. Are mult potasiu, bun pentru creierul nostru suprasolicitat, e sărac în zaharuri și e sățios.
Poftă la bucătărit și să vă fie de bine!
Vă țuc!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 1 hr 10 mins
  • 10 mins

    1 hr 10 mins

    1 hr 20 mins

Ingrediente

1 kg dovleac plăcintar

1 ceapă

2 căței de usturoi

1/2 fenicul

50 g unt

500 ml smântână pentru gătit

2 gălbenușuri de ou

1/4 linguriță salvie măcinată sau 2-3 frunze proaspete

câteva frunze de pătrunjel

puțin ulei de măsline pentru servire

sare

piper

50 g semințe de dovleac

Indicații

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Curățați dovleacul de semințe, tăiați-l bucăți mai mari și coaceți-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt timp de 1 oră.

Între timp, mărunțiți toate celelalte ingrediente.

Căliți ceapa, feniculul și usturoiul până se înmoaie.

Adăugați 500 ml apă și lăsați să fiarbă câteva minute.

Scoateți dovleacul din cuptor și separați pulpa de coajă. Pasați pulpa cu un blender.

La supă avem nevoie doar de jumătate din cantitatea de dovleac, dar ce a rămas puteți congela sau folosi la brioșe cu dovleac, plăcintă cu dovleac, lasagna sau alte preparate.

Adăugați piureul la supă și pasați totul folosind un blender.

Amestecați smântâna cu gălbenușul și adăugați la supă.

Asezonați cu sare, piper și salvie.

Lăsați să dea în clocot 2 minute.

Prăjiți semințele de dovleac într-o tigaie fără ulei.

Serviți supa cu smântână, semințe de dovleac prăjite, frunze de pătrunjel, ulei de măsline și, eventual, câteva crutoane.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.