You only live once, lick the bowl.

Supă-cremă de dovleac cu ghimbir.

  , , ,

noiembrie 5, 2015

0.0 0

Această supă-cremă e minunată. E fină, condimentată, cu un ușor iz asiatic. O recomand și în diete, având puține calorii și fiind săracă în carbohidrați.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • 20 mins

    1 hr 30 mins

    1 hr 50 mins

  • Randamente: 4-6 persoane

Ingrediente

1 dovleac plăcintar de cca 1 kg

1 ceapă

1 bucată de ghimbir de 1 deget

1 morcov

1 crenguță de rozmarin

300 ml smântână pentru gătit

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Indicații

Coaceți dovleacul în cuptor timp de 40 de minute la 200 grade.

După ce s-a răcit, scoateți pulpa cu o lingură și puneți-o deoparte.

Tocați mărunt ceapa, morcovul, ghimbirul și rozmarinul și căliți-le în ulei de măsline.

Adăugați piureul de dovleac și 500 ml apă.

Fierbeți supa 20 de minute, apoi completați cu alți 500 ml apă și smântână.

Aduceți din nou la punctul de fierbere, apoi folosiți blenderul pentru a obține osupă- cremă fină.

Pentru chipsurile de parmezan, radeți parmezanul, apoi faceți discuri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți timp de 5 minute la 200 grade, până se rumenesc.

Serviți supa cu chipsuri de parmezan și ulei de măsline.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.